ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόστιμο σε εταιρεία για παραπλανητική διαφήμιση στο Black Friday

Έρευνα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή μετά από παράπονα καταναλωτών

Newsroom K

Την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, στην εταιρεία ITC Publicworld Limited για άσκηση αθέμιτης εμπορικής πρακτικής στα καταστήματά της με την επωνυμία Public ανακοίνωσε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Με αφορμή τη λήψη παραπόνων από καταναλωτές, η Εντεταλμένη Υπηρεσία προέβη σε έρευνα των εμπορικών πρακτικών του εμπορευόμενου. Σύμφωνα με τα εν λόγω παράπονα, ενώ οι καταναλωτές είχαν λάβει πρόσκληση για αγορά από τον εμπορευόμενο για τρία συγκεκριμένα προϊόντα τα οποία θα διατίθεντο στα καταστήματά του κατά την ημέρα του Black Friday, δηλαδή στις 23/11/2018, και σε κάποια συγκεκριμένη τιμή, όταν οι ίδιοι είχαν μεταβεί σε κάποιο κατάστημα του εμπορευόμενου για αγορά τέτοιου προϊόντος, κατά την πιο πάνω ημερομηνία, διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν ήταν διαθέσιμο. Λόγω του ότι ο εμπορευόμενος διαθέτει καταστήματα σε όλη την Κύπρο και λόγω του ότι τα παράπονα αφορούσαν σε διαφορετικά προϊόντα και σε καταστήματα διαφορετικών επαρχιών, κρίθηκε σκόπιμη η διεξαγωγή μιας εκτεταμένης αυτεπάγγελτης έρευνας.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έκρινε παραπλανητική την εμπορική πρακτική της εταιρείας να διαφημίζει ότι συγκεκριμένα προϊόντα θα διατίθεντο προς πώληση στα καταστήματα Public κατά την περίοδο ή/και κατά την ημέρα του Black Friday 2018, σε συγκεκριμένες τιμές, χωρίς να γίνεται γνωστή η ύπαρξη των εύλογων λόγων που είχε να πιστεύει ότι δε θα μπορέσει να προμηθεύσει τα προϊόντα αυτά ή ισοδύναμά τους στην τιμή αυτή μέσα σε εύλογο διάστημα και σε εύλογες ποσότητες (διαφήμιση «δόλωμα») στα καταστήματα Public σε όλες τις επαρχίες.

Μετά από εξέταση της υπόθεσης, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επέβαλε στην εταιρεία Itc Publicworld Limited, διοικητικό πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδες ευρώ (€50.000).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X