ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:43
 

Τον έλεγχο του ΔΣ της Leisure Holding αποκτά η Amathus

Η εταιρεία απέκτησε επιπλέον ποσοστό 6,11% για το ποσό των €209.805.

Newsroom K

Η Amathus Public Limited ανακοινώνει πως έχει καταλήξει σε συμφωνία για να αποκτήσει το ποσοστό της Osiris Limited στην Leisure Holding S.A., της οποίας η έδρα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο. Το εν λόγω ποσοστό ανέρχεται σε 6,11%. Οι υπόλοιποι μέτοχοι της Leisure Holding S.A. είναι η Amathus Public Limited με ποσοστό 31,22%, η Claridge Public Limited με ποσοστό 30,87%, η Strawdale Limited με ποσοστό 5,22% και η Lanitis E.C. Holdings Limited μαζί με τους ιδιώτες μέτοχους της με ποσοστό 26,58%.

Το τίμημα απόκτησης του 6,11% από την Amathus Public Limited ανέρχεται σε €209.805, πληρωτέο εξ ολοκλήρου σε μετρητά. Υπενθυμίζεται πως το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της Leisure Holding S.A. είναι το καθαρό υπόλοιπο που προέκυψε από την πώληση της εταιρείας Λάνδα ΑΞΤΕ, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel Rhodes. Το εν λόγω καθαρό υπόλοιπο ανέρ-χεται στο ποσό των €4,2 εκατομμύρια περίπου και θα διανεμηθεί στους μετόχους της Leisure Holding S.A. όταν θα έχουν εκπνεύσει οι διάφοροι περίοδοι των εγγυήσεων που έχουν παραχωρηθεί από την Amathus Public Limited προς τον αγοραστή του εν λόγω ξενοδοχείου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το τίμημα που θα καταβάλει η Amathus Public Limited στην Osiris Limited είναι με έκπτωση 15% από την αναλογία της Osiris Limited στο καθαρό ενεργητικό της Leisure Holding S.A. 

Η Amathus Public Limited προβαίνει στην εν λόγω απόκτηση του ποσοστού της Osiris Limited για να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο της Leisure Holding S.A., δεδομένης της ανάληψης από μέρους της όλων των εγγυήσεων προς τον αγοραστή του ξενοδοχείου στη Ρόδο, ελέγχοντας με τον τρόπο αυτό τα διαθέσιμα κεφάλαια της Leisure Holding S.A. σε περίπτωση που θα υποχρεωθεί να πληρώσει οποιοδήποτε ποσό ένεκα των εν λόγω εγγυήσεων. Με την απόκτηση του εν λόγω ποσοστού η Amathus Public Limited θα αποκτήσει και τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου της Leisure Holding S.A.

Στην εν λόγω απόκτηση δεν υπήρξε οποιαδήποτε μεσολάβηση από οποιοδήποτε και δεν έχουν καταβληθεί οποιαδήποτε δικαιώματα για την ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής. Η απόκτηση του ποσοστού της Osiris Limited γίνεται με έκπτωση 15%, γεγονός που θα δημιουρ-γήσει κέρδος για την Amathus Public Limited κατά την διανομή του καθαρού υπολοίπου των κεφαλαίων της Leisure Holding S.A. νοουμένου ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αξίωση από τον αγοραστή του ξενοδοχείου. Υπενθυμίζεται ότι η μέγιστη περίοδος εγγύησης που δόθηκε από την Amathus Public Limited προς τον αγοραστή του ξενοδοχείου της Ρόδου είναι τα 6 χρόνια, από τα οποία ήδη έχουν παρέλθει σχεδόν
τα 2 χρόνια και οποιεσδήποτε εκκρεμότητες είχαν παραμείνει, οι οποίες μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια αξίωση εναντίον της Amathus Public Limited έχουν ήδη διευθετηθεί. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης η εκτίμηση του διοικητικού συμβουλίου της Amathus Public Limited ότι για το θέμα αυτό ο κίνδυνος είναι περιορισμένος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X