ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπιλ Γκέιτς: Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του για το 2022

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα του τον προβληματίζουν

Money Review

Σε γενικές γραμμές, ο Μπιλ Γκέιτς είναι αισιόδοξος για το 2022. Στο άρθρο που ανέβασε στο blog του, με τίτλο «Λόγοι αισιοδοξίας έπειτα από μία δύσκολη χρονιά», ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft έκανε αισιόδοξες προβλέψεις, όπως το πιθανό τέλος της πανδημίας και η άνοδος του metaverse.

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα του τον προβληματίζουν και ένα ειδικά απειλεί να εκτροχιάσει ή να καθυστερήσει την πρόοδο. Πρόκειται για την δυσπιστία του κόσμου απέναντι στις κυβερνήσεις. «Είναι ένα από τα ζητήματα για τα οποία ανησυχώ περισσότερο καθώς μπαίνουμε στο 2022», σημείωσε.

Οι δημόσιοι θεσμοί πρέπει να είναι σημαντικοί παίκτες σε αγώνες όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή ή η αποτροπή της επόμενης πανδημίας, σύμφωνα με τον Γκέιτς. Όμως, τα περιθώρια κινήσεών τους είναι περιορισμένα εάν ο κόσμος απορρίπτει εξ αρχής όσα λένε.

«Εάν οι άνθρωποί σου δεν σε εμπιστεύονται, δεν πρόκειται να στηρίξουν μεγάλες νέες πρωτοβουλίες. Και όταν μια μεγάλη κρίση εμφανιστεί, είναι λιγότερο πιθανό να ακολουθήσουν τις οδηγίες που είναι αναγκαίες για να ξεπεραστεί η καταιγίδα», εξήγησε.

Αυτή η δυσπιστία είναι ιδιαίτερα εμφανής αφότου χτύπησε η πανδημία, με την παραπληροφόρηση γύρω από τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο, θέτοντας εμπόδια στα προγράμματα εμβολιασμών και τελικά καθυστερώντας το τέλος της πανδημίας.

Όμως, έρευνα του Pew Research Center έδειχνε ότι παρόμοιες τάσεις επικρατούσαν και πριν από τον κορωνοϊό. Το 2019, ποσοστό 75% των Αμερικανών απαντούσαν ότι η εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους στην κυβέρνηση μειώνεται. Το 64% έλεγε ότι μειώνεται και η εμπιστοσύνη που έχουν ο ένας για τον άλλο.

Ο Γκέιτς τονίζει ότι οι πολιτικά υποκινούμενοι τίτλοι των μέσων ενημέρωσης αλλά και τα social media έχουν ένα μερίδιο της ευθύνης για τη διεύρυνση του χάσματος αυτού, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως οι κυβερνήσεις να πρέπει να ρυθμίσουν τις online πλατφόρμες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση