ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπιλ Γκέιτς: Πότε θα γίνει ο κορωνοϊός λιγότερο σοβαρός από τη γρίπη

«Ο ρυθμός των θανάτων και των κρουσμάτων θα πρέπει να μειωθεί αρκετά δραματικά», είπε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft,

Money Review

Οι θάνατοι και τα κρούσματα του κορωνοϊού θα πέσουν κάτω από τα επίπεδα εκείνων της εποχικής γρίπης έως τα μέσα του 2022, εφόσον δεν εμφανιστούν επικίνδυνες νέες μεταλλάξεις εν τω μεταξύ, εκτίμησε ο Μπιλ Γκέιτς.

Ανάμεσα στην φυσική ανοσία, την ανοσία που επιτυγχάνεται με τα εμβόλια και τα νέα φάρμακα, «ο ρυθμός των θανάτων και των κρουσμάτων θα πρέπει να μειωθεί αρκετά δραματικά», είπε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει έντονο φιλανθρωπικό έργο και ασχολείται ιδιαίτερα με τις μεταδοτικές ασθένειες, μιλώντας στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη.

Οι περιορισμοί στους εμβολιασμούς και τα προβλήματα διαθεσιμότητας των εμβολίων θα λυθούν προς τα μέσα του 2022 και θα αντικατασταθούν από ερωτήσεις γύρω από τη διανομή των εμβολίων, εκτίμησε. Πλέον, οι περιοριστικοί παράγοντες θα είναι τα logistics και η ζήτηση, είπε, εκφράζοντας αμφιβολίες για τη ζήτηση, ειδικά σε μέρη όπως η υπο-Σαχάρια Αφρική.

Παράλληλα, ο Γκέιτς τόνισε ότι ο κόσμος θα έπρεπε να δουλεύει και για την εξάλειψη της γρίπης, προκειμένου να περιορίσει τις απειλές από τις πιθανές μελλοντικές πανδημίες.

Τα χάπια που θα δώσουν τέλος (;) στην πανδημία

Δύο νέα χάπια κατά της Covid-19 είναι σχεδόν εδώ – και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως game changers για τον τερματισμό της πανδημίας.

Την Τρίτη, η Pfizer ζήτησε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για το χάπι της Paxlovid, που προορίζεται για τη θεραπεία ασθενών που είναι άρρωστοι με Covid. Aντίστοιχα, η φαρμακοβιομηχανία Merck ζήτησε από τον FDA να χορηγήσει άδεια έκτακτης ανάγκης για το χάπι Covid, που ονομάζεται molnupiravir, τον περασμένο μήνα.

Εάν ο οργανισμός εγκρίνει ένα από τα δύο αιτήματα, οι θεραπείες στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες πριν από το τέλος του έτους – μαζί με τη Βρετανία, η οποία ενέκρινε το molnupiravir στις 4 Νοεμβρίου, και έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που το έκανε. Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Αντιμικροβιακά Φάρμακα του FDA δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη χρονοδιάγραμμα για την επανεξέταση των δεδομένων της Pfizer, αλλά σχεδιάζει να συγκλιθεί στις 30 Νοεμβρίου για να συζητήσει τα δεδομένα της Merck.

Μόλις εγκριθεί, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) θα πρέπει στη συνέχεια να δημιουργήσουν κατευθυντήριες γραμμές σε εθνικό επίπεδο για τη χρήση των φαρμάκων.

Τα χάπια συνοδεύονται από πιθανές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένης τoυ οικονομικού κόστους για τον μέσο άνθρωπο. Επίσης, και τα δύο φάρμακα έχουν δοκιμαστεί μόνο σε άτομα υψηλού κινδύνου – όπως ηλικιωμένους ή άτομα με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, όπως η παχυσαρκία ή η καρδιακή νόσος – που σημαίνει ότι δεν είναι σαφές πως θα επηρεάσουν άλλους ασθενείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση