ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γερμανία: Στην «πράσινη λίστα» η Κύπρος

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) οι νέες οδηγίες θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Κυριακή

Kathimerini.gr

Στην «πράσινη» λίστα της Γερμανίας, με τις περιοχές όπου είναι ασφαλή τα ταξίδια, περνά η Κύπρος. Παράλληλα, στους ασφαλείς προορισμούς εντάσσονται περιοχές της Ελλάδας, οι ΗΠΑ και η Αυστρία.

Ειδικότερα, οι ελληνικές περιοχές είναι: «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Πελοπόννησος, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το Άγιο Όρος».

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) οι νέες οδηγίες θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Κυριακή.

Υπενθυμίζεται πως οι κυβερνήσεις των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών που έφερε η πανδημία, επιτρέποντας πλέον στους πλήρως εμβολιασμένους να ταξιδεύουν ελεύθερα και τονώνοντας σημαντικά τον τουρισμό προς χώρες. 

Οι πρέσβεις των 27 κρατών της ΕΕ σφράγισαν με την έγκρισή τους την τροποποιημένη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πριν τουλάχιστον 14 μέρες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν από τη μια χώρα της ΕΕ στην άλλη, όπως αναφέρουν στο πρακτορείο Reuters τρεις Ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Με τη νέα χαλάρωση των μέτρων για τις διασυνοριακές μετακινήσεις εντός της ΕΕ όχι μόνο αίρεται η πρόβλεψη για καραντίνα των πλήρως εμβολιασμένων ταξιδιωτών αλλά και για τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού, αφού θα επιδεικνύουν έγγραφο (σε γραπτή ή ηλεκτρονική μορφή) που θα αποδεικνύει τον εμβολιασμό τους.

Επιπλέον η ΕΕ διευρύνει τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες θεωρείται πλέον ασφαλές να φθάνει κανείς στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση