ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μείωση 6,9% του ΑΕΠ του ψευδοκράτους προβλέπεται για το 2020

Μείωση της τάξης των 24,4 εκατομμυρίων δολαρίων παρατηρήθηκε στο εξωτερικό εμπόριο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο «οργανισμός προγραμματισμού» (DPÖ) του ψευδοκράτους ανακοίνωσε ότι παρατηρήθηκε μείωση 72,4 εκατομμυρίων δολαρίων στα έσοδα του κατοχικού καθεστώτος κατά τους μήνες Μάρτιος-Μάιος 2020, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των εσόδων των τελευταίων τριών χρόνων.

Στο θέμα αναφέρεται η εφημερίδα «Κίπρις» η οποία προβάλλει γραπτή δήλωση του «υφυπουργού» του DPÖ, Μουσταφά Σερτσελίκ σύμφωνα με την οποία προβλέπεται μείωση της τάξης του 6,9% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) του ψευδοκράτους για το 2020. Ο κ. Σερτσελίκ ανάφερε ακόμα ότι, μείωση της τάξης των 24,4 εκατομμυρίων δολαρίων παρατηρήθηκε στο εξωτερικό εμπόριο του ψευδοκράτους κατά την περίοδο Μάρτιος-Μάιος 2020 σε σύγκριση με τον μέσο όρο της περιόδου 2017-2019, λόγω των μέτρων για τον Κορωνοϊό.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της «αρχής ηλεκτρισμού» (KIB-TEK) σε σχέση με την κατανάλωση, παρατηρήθηκε μείωση γύρω στο 23% στην παραγωγή ηλεκτρισμού στην τρίτη βδομάδα του Ιουλίου 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, ενώ προβλέπεται ότι με την ομαλοποίηση που αναμένεται, η παραγωγή ηλεκτρισμού θα είναι μειωμένη κατά 16,9% μέχρι τα τέλη του 2020 σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Κατά τον Μάιο παρατηρήθηκε μια αύξηση της τάξης του 18% στην παραγωγή ηλεκτρισμού σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Επιπλέον, μείωση 15,4 εκατομμυρίων ευρώ υπολογίζεται ότι υπήρξε και στην κατανάλωση καυσίμων 95 οκτανίων κατά τη περίοδο Μάρτιος-Μάιος 2020 σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων τριών χρόνων. Τον Μάιο του 2020 οι πωλήσεις βενζίνης 95 και 98 οκτανίων παρουσίασαν αύξηση 228% σε σύγκριση με τον Απρίλιο ανερχόμενες από τα τρία εκατομμύρια λίτρα στα οκτώ εκατομμύρια λίτρα.

Οι πωλήσεις euro diesel, που ήταν κατά μέσο όρο 12,5 εκατομμύρια λίτρα κατά την περίοδο 2017-2019, μειώθηκαν στα 7,5 εκατομμύρια λίτρα κατά την περίοδο Μάρτιος-Μάιος 2020. Τον Μάιο του 2020 υπήρξε αύξηση της τάξης του 215% στις πωλήσεις του εν λόγω καυσίμου σε σύγκριση με τον Απρίλιο, αφού ανήλθαν από τα 4,6 εκατομμύρια λίτρα στα 9,9 εκατομμύρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση