ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:39
 

Νέα αναβολή πήρε η εκδίκαση της 3ης υπόθεσης κατά στελεχών Τρ. Κύπρου

Η εκδίκαση της υπόθεσης οδηγείται από αναβολή σε αναβολή λόγω της έφεσης που καταχώρησε στο Ανώτατο ο Γεν. Εισαγγελέας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Νέα αναβολή ζήτησε σήμερα η Κατηγορούσα Αρχή στην εκδίκαση της 3ης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με την επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης οδηγείται από αναβολή σε αναβολή λόγω της έφεσης που καταχώρησε στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Γενικός Εισαγγελέας κατά της απόφασης του Κακουργιοδικείου να απαλλάξει τους Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννη Κυπρή, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Να σημειωθεί ότι η έφεση έχει ήδη εκδικαστεί από το τριμελές Εφετείο το οποίο επιφύλαξε στις 18/4/2019 την έκδοση της απόφασής του σε μεταγενέστερο στάδιο.
Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Νίνος Κέκκος ενημέρωσε σήμερα το δικαστήριο ότι δεν έχει μέχρι σήμερα εκδοθεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υποβάλλοντας εκ νέου αίτημα για αναβολή της υπόθεσης για ακόμη 15 μέρες. Ο κ. Κέκκος εξέφρασε ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι «σύντομα θα εκδοθεί η απόφαση» κάτι που θα επιτρέψει τη συνέχιση της διαδικασίας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα για αναβολή, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα χρειαστούν και οι ίδιοι κάποιο χρόνο για μελέτη της απόφασης όταν θα εκδοθεί.

Ο δικηγόρος Πόλυς Πολυβίου επανάλαβε σήμερα την εισήγηση του για αναστολή της υπόθεσης, την οποία έχει ήδη απορρίψει ο Γενικός Εισαγγελέας.

Αφού άκουσε όλες τις πλευρές, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ενέκρινε το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής για νέα αναβολή, επαναορίζοντας την υπόθεση για ακρόαση στις 5 Ιουνίου, στις 9 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο είχε κάνει αποδεκτή την προδικαστική ένσταση που ήγειραν οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννη Κυπρή, για κατάχρηση της δικαστικής διαδικασίας, προβάλλοντας τη θέση ότι τα ελληνικά ομόλογα αποτελούν το κοινό θεμέλιο αυτής της υπόθεσης με τις άλλες δύο ποινικές υποθέσεις της Τράπεζας Κύπρου.

Στην απόφαση του ημερομηνίας 14/12/2018, το τριμελές Κακουργιοδικείο έκρινε ότι οι τρεις υποθέσεις, έχουν την ίδια ή ουσιαστικά την ίδια βάση γεγονότων, η οποία δεν είναι άλλη από τα ελληνικά ομόλογα, με την πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα να διαφωνεί και να καταχωρεί έφεση.

Μετά την αθώωση των Ηλιάδη και Κυπρή, η διαδικασία συνεχίζεται για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που είναι οι Χρίστης Χατζημιτσής, Νικόλας Καρυδάς, Χριστόδουλος Πατσαλίδης, Ελίζα Λειβαδιώτου και Δέσποινα Κυριακίδου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απάντησαν την 01/06/2017 μη παραδοχή στις δεκαέξι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, τέσσερις για πλαστογραφία και αντίστοιχες για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, τρεις για χειραγώγηση της αγοράς, τρεις για ψευδείς λογαριασμούς και δύο για συνωμοσία προς καταδολίευση.

Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Γειά σου ρε Πολυβίου!!! Αυτά!!! Προς το παρόν!!!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις τα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X