ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολόκληρο το φάσμα του προϋπολογισμού συζήτησαν Σιζόπουλος - Πετρίδης

Στοχεύουμε σε μία πιο ισχυρή κοινωνική και οικονομική στήριξη προς όσους έχουν ανάγκη, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ύστερα από συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στοχεύουμε σε μία πιο ισχυρή κοινωνική και οικονομική στήριξη προς όσους έχουν ανάγκη, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ύστερα από συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ ερωτηθείς για τη συνάντηση, είπε ότι ήταν πολύ σημαντική συνάντηση «γιατί μπήκαμε στις λεπτομέρειες των προτάσεων τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνοκρατικό επίπεδο ώστε να δούμε σε ποια σημεία ακριβώς υπάρχει ταύτιση απόψεων, σε ποια σημεία υπάρχει διαφορά ή σε ποια σημεία υπάρχει δυνατότητα γεφύρωσης των διαφόρων προτάσεων ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πολίτες που είναι και το ζητούμενο».

Την ίδια στιγμή, σημείωσε, «θα πρέπει να συζητηθεί και το πώς αυτές οι προτάσεις θα ενσωματωθούν στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για να μπορέσουν να τύχουν και της σχετικής συζήτησης και ενδεχομένως της τελικής έγκρισης ή όχι από πλευράς κοινοβουλίου».

Ανέφερε ότι η συζήτηση με τον Υπουργό Οικονομικών κάλυψε ολόκληρο το φάσμα του προϋπολογισμού, θέματα που έχουν σχέση με τις συντάξεις, τη σχέση που έχουν με τα στεγαστικά προγράμματα κυρίως των ευπαθών ομάδων, με τα ζητήματα του ΓεΣΥ, των εκποιήσεων, το θέμα των φωτοβολταϊκών πάρκων στην ορεινή και ημιορεινή Κύπρο.

Η ΕΔΕΚ, πρόσθεσε, είναι έτοιμη, οποιαδήποτε στιγμή της ζητηθεί να συνεχίσει τις συζητήσεις, να καταθέσει προτάσεις, με βασικό στόχο «όχι να εκβιάσουμε την κυβέρνηση για να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά πώς όλοι εποικοδομητικά θα συνεργήσουμε για να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, στους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης του παρελθόντος αλλά και της πανδημίας την καλύτερη ή και την πιο ισχυρή κοινωνική και οικονομική στήριξη».

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις με Υπουργούς, ο κ. Σιζόπουλος είπε πιθανόν να συνεχιστούν οι συναντήσεις. «Ίσως εάν χρειαστεί να συναντηθούμε και με άλλους Υπουργούς που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα σε κάποιες από τις προτάσεις ή ακόμα ενδεχομένως ακόμα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που είναι πάρα πολύ σημαντικό να ενημερωθεί», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση