ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόταση για βελτίωση ανταγωνιστικότητας της υπαίθρου ενέκρινε το Υπουργικό

Τι αφορά το πρόγραμμα

ΚΥΠΕ

Πρόταση υπό τον τίτλο «Πραγματοποίηση έργων τοπικού χαρακτήρα με τουριστική πτυχή» με στόχο την υλοποίηση δράσεων και έργων, τα οποία έχουν καθαρά τουριστική πτυχή και δύνανται να συμβάλουν θετικά στην τοπική τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Απώτερος στόχος του Προγράμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού, είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της υπαίθρου, των ορεινών και των ακριτικών περιοχών, η αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος για τους επισκέπτες και κατ’ επέκταση, η αύξηση της επισκεψιμότητας από ντόπιους και ξένους περιηγητές στην ενδοχώρα.

Αναφέρει ότι δικαιούχοι είναι τα Κοινοτικά Συμβούλια, τα οποία μπορούν να υποβάλλουν το αίτημα τους μέχρι και τις 31.3.2021 και ώρα 13:00.

Τα έργα και δράσεις που δύνανται να επιδοτηθούν αφορούν, σύμφωνα με το Υφυπουργείο Τουρισμού, την διαμόρφωση χώρων με αξιοποίηση παραδοσιακών κοινοτικών οικημάτων ή κοινοτικής ιδιοκτησίας, για προβολή και ανάδειξη παραδοσιακών τεχνών, επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων.

Σημειώνει ότι παραδείγματα αποτελούν η δημιουργία επισκέψιμων βιωματικών εργαστηρίων με εξειδίκευση στην κυπριακή οικοτεχνία και χειροτεχνία, βιωματικών εργαστηρίων καλλιτεχνικών έργων όπως ζωγραφικής, γλυπτικής κ.ά.

Επίσης, το Υφυπουργείο Τουρισμού αναφέρει ότι αφορούν παρεμβάσεις για αισθητική αναβάθμιση των Κοινοτήτων ή/και για ανάδειξη της αγροτικής κληρονομιάς και του περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας.

Προσθέτει ότι ενδεικτικές δράσεις είναι η τοποθέτηση πινακίδων εξειδικευμένης μορφής για προβολή των πυρήνων των χωριών και σημείων ενδιαφέροντος, σχεδιασμός και υλοποίηση έργων τοπιοτέχνησης μέσω των οποίων να δίνεται χρώμα στην Κοινότητα, αντικατάσταση διαφημιστικών ομπρελών με ομπρέλες / σκέπαστρα ομοιόμορφης αισθητικής κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X