ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:25
 

Το πρώτο σχόλιο του Υφυπουργού για την 19χρονη Βρετανίδα

Το θέμα παρακολουθείται σε συνεργασία με όλους του τουριστικούς συνδέσμους δήλωσε ο Σάββας Περδίος

Της Μαρίας Ηρακλέους

Στην πρώτη του επίσημη τοποθέτηση σε σχέση με το θέμα της 19χρονης Βρετανίδας και τις πιθανόν προεκτάσεις τις οποίες ενδεχομένως να έχει στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο, προχώρησε ο αρμόδιος Υφυπουργός. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Περδίος σημείωσε ότι μέχρι στιγμής το θέμα δεν έχει επηρεάσει τουστικά την Κύπρο, σημειώνονται ότι είναι νωρίς να γνωρίζουμε κατά πόσο θα μας επηρεάσει στο μέλλον. Συνέστησε σε όλους να μην υπάρξει πανικός.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, το οποίο από την πρώτη στιγμή προτίμησε να απέχει από τον σχολιασμό του όλου θέματος, βρίσκεται σε συνεννόηση με τους συνδέσμους ξενοδόχων ΣΤΕΚ και ΠΑΣΥΞΕ, αλλά και την Hermes Airports και τον σύνδεσμο ταξιδιωτικών πρακτόρων, για την πορεία των κρατήσεων και συνέστησε υπομονή για να μην υπάρξει πανικός, «Μέχρι στιγμή δεν υπάρχει ένδειξη ότι επηρεαζόμαστε, άσχετα του τί λέγεται, αλλά είναι κάτι το οποίο σίγουρα παρακολουθούμε». Ο κ. Περδίος υπενθύμισε ότι τους επόμενους μήνες θα ανακοινωθεί το νέο τουριστικό branding της Κύπρου, το οποίο όπως σημείωσε, αναμένεται να δώσει μια  επιπλέον ώθηση στον τουρισμό της χώρας, όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Ο Υφυπουργός σχολίασε παράλληλα ότι η Κύπρος δεν είχε αρνητικά αποτελέσματα ούτε από την περιπέτεια με το λουκέτο της Thomas Cook ενώ ούτε το Brexit δεν έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής,.

Υστερούμε ως τουριστικός προορισμός

Στην 44η θέση η Κύπρος ως τουριστικός προορισμός

Ο Υφυπουργός σημείωσε ωστόσο ότι η Κύπρος υστερεί σε διάφορους τομείς που έχουν κόστος στην θέση που κατατάσσεται ως τουριστικός προορισμός. Αυτή την στιγμή ανά το παγκόσμιο η Κύπρος είναι στην 44η θέση στον κόσμο ως τουριστικός προορισμός. Ενδεικτικά ο Υφυπουργός ανέφερε ότι άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως για παράδειγμα η Ισπανία βρίσκεται στην πρώτη θέση, η Γαλλία στην 3η θέση, η Ιταλία στην 8η θέση, η Πορτογαλλία στην 12η θέση, η Ελλάδα στην 25η θέση και η Κροατία στην 27η θέση και η Μάλτα στην 35η θέση. Άρα, επισήμανε ο Υφυπουργός, μένει πολλή δουλειά να γίνει ώστε να ενταχθεί η Κύπρος στις 30 καλύτερες χώρες του κόσμου που είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος για το Υφυπουργείο στην πορεία δεκαετίας. 

Σημειώσε ότι στους πυλώνες του Υφυπουργείου είναι η Κύπρος να γίνει πιο έξυπνη όσο αφορά την ψηφιακή τεχνολογία και την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για να λαμβάνονται σημαντικές τουριστικά αποφάσεις.

Υπογράμμισε επίσης ως πολύ σημαντικό, την κλιματική αλλαγή και την αειφόρο ανάπτυξη. Πρέπει ως Κύπρος να ενισχύσουμε την εικόνα της χώρας ως ένας τέτοιος προορισμός που να νοιάζεται για την κλιματική αλλαγή και για το περιβάλλον γιατί κακά τα ψέματα, οι πηγές και οι χώρες στις οποίες στοχεύουμε ενδιαφέρονται πάρα πολύ για αυτό. Μιλάμε κυρίως για σκανδιναβούς, οι οποίοι έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου στον τομέα αυτό και ο κόσμος της ενδιαφέρεται πάρα πολύ, εκεί που θα επιλέξει να κάνει διακοπές, εκείνος ο προορισμός θα νοιάζεται για το περιβάλλον. Όσο υπάρχουν αυτές οι κινήσεις στο εξωτερικό πρέπει να αντιληφθούμε ότι την ώρα της απόφασης του επισκέπτη, εκεί που θα επιλέξει κατά πόσο θα μολύνει το περιβάλλον πετώντας για να φτάσει σε ένα ένα προορισμό, πρέπει να ξέρει ότι θα πάει σε ένα προορισμό ο οποίος νοιάζεται για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον. 

4,5 δισ. ανά έτος

Όσο αφορά την στρατηγική για τον τουρισμό η οποία θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες στην Βουλή, υπάρχει πλάνο ανά έτος με πολλές δράσεις. Ο στόχος, ανέφερε ο Σάββας Περδίος είναι σε πορεία δεκαετίας ο τουρισμός θα είναι σε θέση να προσθέσει ακόμη ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ ανά έτος στην οικονομία της χώρας. «Μέχρι σήμερα, προσφέρει 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ άρα ευελπιστούμε ότι αν είναι επιτυχείς οι δράσεις μας να μπορέσουμενα προσθέσουμε μέχρι και 4,5μιση δισεκατομμύρια ευρώ ανά έτος». Αυτό όπως ανέφερε, θα προέλθει από αύξηση στις διανυχτερεύσεις, αύξηση στην κατά κεφαλή δαπάνη από τα 75 ευρώ ανά ημέρα στα 90 ευρώ ανά ημέρα.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Η «καταιγίδα» στο κυπριακό ποδόσφαιρο

«Pios paei stixima oti tipote to spoudeo den tha gini me aftin tin ipothesi? Oloi kouppa apanni tha tin ...»
tiktok  |  06:37

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X