ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δράσεις έρευνας και καινοτομίας για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας

O Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΤΕΠΑΚ, στο Green Agenda Cyprus Summit

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΗΚ, και ασχολείται κυρίως με την πρόβλεψη της παραγωγής ενέργειας από ηλιακά συστήματα και με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Μηχανολόγου Μηχανικού από το Imperial College του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, έχει ολοκληρώσει/τρέξει με επιτυχία πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου του International Solar Energy Society, ενώ ήταν και ένας εκ των ιδρυτών της Chrysalis LEAP, του πρώτου επιταχυντή (accelerator) καθαρών τεχνολογιών στην Κύπρο.

Green Agenda Cyprus Summit

Σκοπός του Green Agenda Cyprus Summit που πραγματοποιείται για πρώτη φορά είναι η στήριξη της προσπάθειας στην Πράσινη Μετάβαση της Κύπρου, με στόχο να καταστεί η χώρα μας παράδειγμα οικολογικού τρόπου ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο συνέδριο “Green Agenda Cyprus Summit” θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν οι ηγέτες της επιχειρηματικής κοινωνίας της χώρας, ενώ θα παρουσιάσουν, με στόχο να εμπνεύσουν τους παρευρισκόμενους, κορυφαίοι ομιλητές από τη διεθνή σκηνή. Σημαντική θα είναι η παρουσία της κυβέρνησης η οποία θα κληθεί να παρουσιάσει το όραμα και τις δράσεις της για την πράσινη μετάβαση. Στο επίκεντρο των συζητήσεων και παρουσιάσεων θα βρίσκονται οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη ζωή, στο τραπεζικό σύστημα, τη βιομηχανία, τα ακίνητα και τον ασφαλιστικό τομέα.

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αποθήκευση και η βέλτιστη έξυπνη διανομή της, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η βιωσιμότητα και η εξέλιξη της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων αλλά και η διαχείριση των αποβλήτων, όλα αυτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο του “Green Agenda Cyprus Summit 2024”.

Το “Green Agenda Cyprus Summit” διεξάγεται στις 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton με τη στήριξη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.Powered by Fameline Holding Group, Platinum Sponsors οι Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Astrobank , Gold Sponsors η EY, Dark Horse Cyta,Silver Partner ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, AUDI, Ιnvest Cyprus. Energy Partners Eunice Energy Group και ο όμιλος Green Energy.

To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Για εισιτήρια www.ticketmaster.cy

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.digitalagendacy.com/ 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση