ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διευκολύνσεις για εγκλωβισμένους την ημέρα των εκλογών

Οι εγκλωβισμένοι και επανεγκατασταθέντες θα ψηφίσουν, προσκομίζοντας το δελτίο ταυτότητας τους

ΚΥΠΕ

Διευκολύνσεις θα παρέχονται προς τους εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες οι οποίοι περιλαμβάνονται στον ειδικό εκλογικό κατάλογο των εγκλωβισμένων κατά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ανακοίνωση από το Γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων αναφέρει ότι την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 ημέρα διεξαγωγής των εκλογών ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μελών Σχολικών Εφορειών και Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2024, από τις 07:00 π.μ. μέχρι τις 6:00 μ.μ. και με διακοπή μίας ώρας 12:00μ. – 13:00 μ.μ., θα παρέχονται διευκολύνσεις προς τους εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες οι οποίοι περιλαμβάνονται στον ειδικό εκλογικό κατάλογο των εγκλωβισμένων. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22400108 και 22400109.

Οι εγκλωβισμένοι και επανεγκατασταθέντες θα ψηφίσουν, προσκομίζοντας το δελτίο ταυτότητας τους.

Οι εγκλωβισμένοι και επανεγκατασταθέντες εκλογείς της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου θα ψηφίσουν ως ακολούθως: Για ανάδειξη Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ενορίας Αγίας Τριάδας Ριζοκαρπάσου, στο Γυμνάσιο Δερύνειας Κέντρο Β, για ανάδειξη Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ενορίας Λεκό Ριζοκαρπάσου, στο Γυμνάσιο Δερύνειας Κέντρο Γ', για ανάδειξη Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Γυμνάσιο Δερύνειας Κέντρο Ι΄.

Εξάλλου, οι εγκλωβισμένοι και επανεγκατασταθέντες εκλογείς της εκλογικής περιφέρειας Κερύνειας θα ψηφίσουν ως ακολούθως: Για ανάδειξη Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κορμακίτη στο Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δομετίου Κέντρο Α, για ανάδειξη Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δομετίου Κέντρο Ο'.

Σημειώνεται ότι όσοι κατά την ημέρα των εκλογών θα βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές και το επιθυμούν, μπορεί να τους παρασχεθεί εξουσιοδότηση για να ψηφίσουν στο πλησιέστερο τους εκλογικό κέντρο, αφού ενημερώσουν προς τούτο το Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών, μέσω της Υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Θεμάτων.

Για όσους εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες το επιθυμούν, έγιναν διευθετήσεις για δωρεά διακίνησή τους από τα κατεχόμενα χωριά τους, προς και από τα πιο πάνω εκλογικά κέντρα με λεωφορεία, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Εκλογές 2024: Τελευταία Ενημέρωση