ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Χαράλαμπος Προύντζος προτείνει τον Μαυρογιάννη

Ο γνωστός νομικός έχει ισχυρή άποψη για την επίλυση του κυπριακού και προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ο γνωστός νομικός,  Χαράλαμπος Προύντζος  θα προτείνει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη κατά την επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων την Πέμπτη το πρωί στο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Είναι o διευθύνων συνέταιρος του δικηγορικού γραφείου Προύντζος & Προύντζος Δ.Ε.Π.Ε. το οποίο ίδρυσε και διευθύνει από το 2010. Προίσταται των νομικών υπηρεσιών μεγάλου συμβουλευτικού δικτύου για την περιφέρεια Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας.

Ο Χαράλαμπος Προύντζος διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε νομικά ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, τόσο στις ΑΠΕ όσο και στα ζητήματα φυσικού αερίου, ενώ έχει χειριστεί επιτυχώς σημαντικές υποθέσεις στα Δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως Συνταγματικά και εργατικά ζητήματα καθώς και ζητήματα δημοσίων συμβάσεων.

Εξελέγη το 2018 Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με την αυτονόμηση του ιδρύματος. Υπηρέτησε επίσης ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας CYENS.

Η κίνηση αυτή έχει τη δική της σημειολογία, καθώς ο κ. Προύντζος έχει ισχυρή άποψη για την επίλυση του κυπριακού, μέσω συχνής αρθρογραφίας του και δημόσιων παρεμβάσεων. Το γεγονός ότι προέρχεται από τον επιχειρηματικό κόσμο, αποτελεί σύμφωνα με το επιτελείο την κατάλληλη απάντηση σε όσους βλέπουν με επιφύλαξη τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και την πολιτική που θα ακολουθήσει στην οικονομία σε περίπτωση εκλογής του. Θεωρείται παράλληλα πως ενισχύει το αφήγημα πως ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι πολυσυλλεκτική προσωπικότητα καθώς ο κ. Προύντζος δεν προέρχεται από το ΑΚΕΛ, αλλά από τον κεντροδεξιό χώρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση