ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:50
 

ΣΕΚ: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός «δημιουργεί και ψηφιακό χάσμα»

Τα υπουργεία πρέπει να επενδύσουν στην ψηφιακή εκπαίδευση του πληθυσμού, αν θέλουμε να πάμε με επιτυχία στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υπέρ του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης του κράτους, νοουμένου ότι αυτός επιτευχθεί κατόπιν διαλόγου, τάσσεται η ΣΕΚ, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί το ψηφιακό χάσμα.

«Τασσόμαστε, ως Κίνημα υπέρ εκείνων των αλλαγών που θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση του κράτους, υπό την αυστηρή προϋπόθεση πως, αυτές οι αλλαγές θα αποτελούν προϊόν κοινωνικού διαλόγου και θα λαμβάνουν υπόψη τα συνδικαλιστικά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων» αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η συντεχνία.

Επισημαίνει ωστόσο πως θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός «δημιουργεί και ψηφιακό χάσμα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε πρόσφατα και ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Φ. Μάτσας, γι’ αυτό θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και με μέτρο για να αποτραπεί η οποιαδήποτε κοινωνική αναστάτωση».

«Είναι γι’ αυτό ακριβώς το λόγο που η ΣΕΚ ζήτησε από την Κυβέρνηση και από άλλους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στην εκπόνηση και υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, (π.χ. συνταξιούχοι κ.λ.π.), ώστε να αποκτήσουν συγκεκριμένες δεξιότητες στη χρήση της τεχνολογίας που θα τους διευκολύνουν την καθημερινότητα, είτε ως προς τη διαχείριση των λογαριασμών τους είτε ως προς την απόκτηση ηλεκτρονικής πληροφόρησης» αναφέρεται.

Τα υπουργεία, και ιδιαίτερα το Παιδείας και το Εργασίας, αναφέρει η ΣΕΚ, (αλλά και το Οικονομικών μέσα από την παραχώρηση των αναγκαίων πόρων), πρέπει να επενδύσουν στην ψηφιακή εκπαίδευση του πληθυσμού, αν θέλουμε να πάμε με επιτυχία στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Σημειώνει τέλος πως πρέπει να αποφευχθεί το κακό παράδειγμα των τραπεζών που υπό το πρόσχημα της μετάβασης στη ψηφιακή εποχή τιμώρησαν την κοινωνία επιβάλλοντας απαράδεκτες υπερβολικές χρεώσεις στους πελάτες τους.

«Ο κόσμος χρειάζεται ποιοτική κατάρτιση και όχι τιμωρία», καταλήγει η συντεχνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις τα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X