ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βραβείο ροζέ οίνου

Στο Κτήμα Γερόλεμο για το ροζέ «Μαραθεύτικο»

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Βίντεο Στέλιος Στεφάνου - Φωτογραφίες Νέαρχος Παναγιώτου

Δεύτερη γενιά οινοποιών ο Χαρίλαος Αθηνοδώρου και ο αδελφός του, Αθηνόδωρος, δημιούργησαν το 2009 ένα σύγχρονο οινοποιείο στο Όμοδος. Το Κτήμα Γερόλεμο πήρε το όνομα του πατέρα τους, ο οποίος εμφιάλωνε κρασί από το 1987. Κληρονόμησαν τον οικογενειακό αμπελώνα και τον μεγάλωσαν με συστηματική δουλειά, στοχοπροσήλωση και πολύ κόπο. Έκαναν αναδιαρθρώσεις και φύτεψαν νέα γραμμικά αμπέλια για να αναδείξουν ποιοτικά μοναδικά κρασιά από γηγενείς ποικιλίες, διατηρώντας παράλληλα και κάποιες ξενικές.

Στην τυφλή γευσιγνωσία για τα ροζέ κρασιά, δύο ισοψήφησαν για πρώτη φορά στην επτάχρονη πορεία των βραβείων του «Γ». Το Μαραθεύτικο του Γερόλεμο κέρδισε την εκτίμηση της επιτροπής για τα χαρακτηριστικά του: ζωηρό χρώμα, ελαφρύ και δροσιστικό, με αρωματική φρεσκάδα φράουλας και ωραία επίγευση. «Το Μαραθεύτικο καταφέρνει να δώσει αρωματικά χαρακτηριστικά και στοιχεία που, εκτός από καλό κόκκινο κρασί, μπορούν να κάνουν και ποιοτικό ροζέ» επισημαίνει ο Χαρίλαος Αθηνοδώρου. Στην περιοχή το κρασί δεν είναι απλώς και μόνο ένα προϊόν. Σχετίζεται άμεσα με την ιστορία και την παράδοση του τόπου, συνδέεται με τον άνθρωπο και τον πολιτισμό. «Το Όμοδος είναι από τα πιο επισκέψιμα κρασοχώρια και η ενασχόλησή μας με την προβολή του κυπριακού κρασιού είναι για εμάς σοβαρό κεφάλαιο, απορροφά πολύ και από την παραγωγή μας». Το Κτήμα Γερόλεμο παράγει 100.000 φιάλες τον χρόνο, σε πλήρη απόδοση οι αμπελώνες του θα αποδίδουν τις διπλάσιες φιάλες και επιδιώκει «να διευρύνει τις εξαγωγές και να κατακτήσει ακόμα λίγο από το μερίδιο της ντόπιας αγοράς». Διαθέτει επίσης μεγάλο χώρο για γευσιγνωσία κρασιών και πωλητήριο όπου, εκτός από τα κρασιά του, μπορεί κανείς να βρει και άλλα παραδοσιακά προϊόντα.

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΛΕΜΟ
Όμοδος, επαρχία Λεμεσού
T/ 99696031, www.ktimagerolemo.com

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ
Το βραβευμένο κρασί Μαραθεύτικο Γερόλεμο βρίσκουμε σε επιλεγμένες υπεραγορές, κάβες και στο Κτήμα Γερόλεμο (επισκέψιμο για γευσιγνωσία κρασιών).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση