ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με επιτυχία η τιμητική εκδήλωση για τον Μιχάλη Πασιαρδή

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες βράβευσαν τον μεγάλο λογοτέχνη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου λογοτέχνη της Κύπρου, Μιχάλη Πασιαρδή.

Η εκδήλωση που οργανώθηκε από την Ένωση Συντακτών Κύπρου και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία. Από τις ομιλίες του ομότιμου καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και του δημοσιογράφου και λογοτέχνη Γιώργου Φράγκου διαφάνηκε η ποιότητα της λογοτεχνικής παραγωγής του Μιχάλη Πασιαρδή και η δύναμη του έργου του, που μπορεί άνετα να τον κατατάξει στις μεγάλες μορφές της ελληνικής λογοτεχνίας.

Στην εκδήλωση σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών κ. Παρασκευάς, και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου κ. Μακρίδης. Κοινή διαπίστωση και των δύο ήταν η προσωπικότητα του τιμώμενου, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως η «συνείδηση» της Κύπρου.  

Η δύναμη των στίχων του Μιχάλη Πασιαρδή έγινε αισθητή χάρη στην απαγγελία του Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος απήγγειλε αποσπάσματα από τις ποιητικές δουλειές του λογοτέχνη.

Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα των συνθετών Νάσο Παναγιώτου και Γιώργου Καλογήρου, οι οποίοι ερμήνευσαν συνθέσεις τους, εμπνευσμένες από στίχους του ποιητή.

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ