ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κύπριοι μαθητές απεικόνισαν το δράμα των προσφύγων

Βραβείο από Saatchi Gallery στο λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσσίου για το έργο «Immigrants»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με το βραβείο «2016 Saatchi Gallery/ Deutsche Bank Art Prize» τιμήθηκε το Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, κάνοντας υπερήφανους καθηγητές και μαθητές, αλλά και όλόκηρη την Κύπρο.

Το έργο των Κυπρίων μαθητών κατάφερε αρχικά να ξεχωρίσει από μια λίστα 22.000 έργων και να μπει στους 20 φιναλίστ, ο νικητής από τους οποίους ανακοινώθηκε χθες βράδυ. Το έργο δημιουργήθηκε από 30 μαθητές του Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, σε συνεργασία με τη δασκάλα τους Πόπη Νικολάου. 

Η διευθύντρια του Λυκείου κ. Νεοφύτα Ευαγγέλου δήλωσε στην «Κ» την υπερηφάνια της τόσο για το βραβείο που έλαβε το Λύκειο όσο και για την αγάπη που έδειξαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του έργου, αφο, όπως μας είπε, πολλά από τα παιδιά εργάστηκαν χωρίς να είναι κύριο μάθημά τους η Τέχνη, αλλά και πολλές ώρες εκτός σχολικού ωραρίου. Μάλιστα, η διεύθυνση του σχολείου από την αρχή στήριξε την προσπάθεια της καθηγητρίας και των μαθητών, μιας και αντιλήφθηκε τη μεγάλη ηθική και ανθρωπιστική αξία της προσπάθειας.

Η κ. Ευαγγέλου είπε στην «Κ» ότι το Λύκειό της αφιερώνει τη νίκη αυτή στους κατοίκους του Αιγαίου, που καθημερίνα δείχνουν τον ανθρωπισμό τους. Άλλωστε, συμπλήρωσε, αυτό θέλησε να δείξει και η καθηγήτρια Πόπη Νικολάου, ότι όπου υπάρχουν άνθρωποι η ζωή συνεχίζει να χαμογελά. 

Οι ανθρώπινες φιγούρες φτιάχτηκαν από πολυομεθάνη και γυψόγαζες, ενώ η βάρκα ανήκε στο κοινοτικό συμβούλιο και θα πήγαινε για διάλυση. Η ομάδα άρχισε να φτιάχνει το έργο με αφορμή τον 5ο Παγκύπριο ∆ιαγωνισµό Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, θέμα του οποίου ήταν το «Κρίση – Πρόκληση».

Το «Immigrants» θα βρίσκεται μέχρι τις 9 Μαρτίου στη Saatchi Gallery στο Λονδίνο.

Συγχαρητήρια έδωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter: 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ