ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ψυχοπαθολογία του καθημερινού αναγνώστη» του Στέφανο Μπένι

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη από τη Read Library

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Ανδρονίκης Λασηθιωτάκη

ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΠΕΝΙ
«Ψυχοπαθολογία του καθημερινού αναγνώστη»
εκδ. Ανοικτή Βιβλιοθήκη
2021, σελ.24

Ο Στέφανο Μπένι είναι συγγραφέας, ποιητής και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Μπολόνια το 1947. Θεωρείται από τους πιο ενδιαφέροντες συγγραφείς της σύγχρονης ιταλικής λογοτεχνίας. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περίπου 20 γλώσσες και σημείωσαν αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία. 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων του έχουν πουληθεί στην γενέτηρά του την Ιταλία.

Στο δοκίμιο αυτό με τη χαρακτηριστική σατιρική του διάθεση και το ακραίο του χιούμορ, αναλύει την ψυχοπαθολογία του καθημερινού αναγνώστη στο βιβλιοπωλείο, διακρίνοντας τέσσερις κατηγορίες αναγνωστών: τον αμήχανο αναγνώστη, τον ανώτερο, τον ενθουσιώδη, τον εμμονικό, και τον αναποφάσιστο. Σκοπός του, όπως ο ίδιος δηλώνει, είναι να βοηθήσει τον καθημερινό αναγνώστη που πελαγοδρομεί μες τον κυκεώνα των βιβλιοπωλείων και να τον απαλλάξει από το βίτσιο του.

Διανέμεται δωρεάν με την άδεια της Creative Commons BY-NC-

Το ηλεκτρονικό βιβλίο διατίθεται δωρεάν από την εφαρμογή Read Library. Για περισσότερες πληροφορίες και βιβλία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.read-library.com/ 

lasithiotakisa@sppmedia.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Κυκλοφόρησε από τις αθηναϊκές εκδόσεις Τυφλόμυγα η δίγλωσση έκδοση (ελληνικά – ισπανικά) «Inscrito – Επιγεγραμμένος», [45 + 2 αφορισμοί] του Κώστα Ρεούση.

Επιγεγραμμένος ων

Μερικές σκέψεις για τη νέα συλλογή του Κώστα Ρεούση «Inscrito – Επιγεγραμμένος», [45 + 2 αφορισμοί]
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Στο βιβλίο, μεγάλου σχήματος, η συγγραφέας περιγράφει όλα όσα θυμάται ο παππούς από τη ζωή του στην καταπράσινη Κυθρέα, με τον περίφημο Κεφαλόβρυσο

Παραμυθίας αφηγήσεις

Η επίγνωση της καταγωγής και η γνωριμία με τον τόπο είναι ένας τρόπος να μην ξεχάσουμε και να ελπίζουμε
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Ιωάννα Πισσαρίδου και ο συγγραφέας Ανδρέας Χρ. Ανδρέου με θέμα «Το Βερεγγάρια ζωντανεύει μέσα από τη λογοτεχνία»

Λογοτεχνική συνάντηση

Το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέα Γιόλα Δαμιανού-Παπαδοπούλου «Τρεις γενιές σιωπής ΒΕΡΕΓΓΑΡΙΑ»
Kathimerini.com.cy
 |  ΒΙΒΛΙΟ