ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 06:53
 

Επανήλθε με νέα ποιητική συλλογή ο Κώστας Ρεούσης

Η συλλογή με τίτλο «Σμπαράλια» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αιγαίον, σε συνεργασία με τις ελληνικές εκδόσεις Κουκκίδα.

Newsroom K

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της δίγλωσσης ανθολογίας του μέχρι στιγμής έργου του Κώστα Ρεούση από εκδοτικό οίκο της Ισπανίας («La irrealidad submarina - Η υποβρύχια υπερπραγματικότητα, 1993-2015», σε μετάφραση του Mario Domínguez Parra) και τρία χρόνια από τη συλλογή του με ολιγόστιχα ποιήματα, «Ένα τσεκούρι κάθεται» (εκδόσεις Φαρφουλάς 2015), ο ποιητής επανήλθε με νέα ποιητική συλλογή.

Ο Κώστας Ρεούσης, στην καινούργια του ποιητική χάραξη, «Σμπαράλια», επιμείνει στην υπερρεαλιστική γραφή και «τον τοποθετεί μάλλον ανάμεσα σε εκείνους που θεωρούν την ποίηση ως άφρισμα αίματος από μια κομμένη αρτηρία, παρά ως την ελεγχόμενη αιμορραγία μιας ανοιχτής πληγής», όπως έχει σημειώσει ο Θεσσαλονικιός ποιητής Σταύρος Ζαφειρίου στο πρόσφατο παρελθόν.

Τα «Σμπαράλια-Ένα ποίημα σε 12 Ώρες & 3 Φωνές» κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο από τον εκδοτικό οίκο της Λευκωσίας «Αιγαίον» σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο της Αθήνας «Κουκκίδα».

Δώδεκα ποιήματα-ώρες με τρεις «ανάστροφες» στροφές-φωνές το καθένα, συνθέτουν το ένα ποίημα, «Σμπαράλια», απαύγασμα έργων, ημερών και νυχτών του ποιητή, στα είκοσι χρόνια επαναπατρισμού του στο νησί. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει τον Μάρτιο στο βιβλιοπωλείο «Το Έρμα», με κεντρικό ομιλητή τον σκηνοθέτη Κύρο Παπαβασιλείου, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ο Κώστας Ρεούσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και από το 1999 κατοικεί στη Λευκωσία, τόπο καταγωγής του πατέρα του. Στα ελληνικά γράμματα εμφανίστηκε το 1995 με την ποιητική συλλογή «Χαμαιλέων». Έκτοτε έχουν εκδοθεί ακόμη πέντε συλλογές του και μία ανθολογία από το έργο του στην ισπανική γλώσσα.

Διάθεση

Λευκωσία: Εκδόσεις «Αιγαίον» - Βιβλιοπωλείο «Το Έρμα», Έκτορος 40-42, 1016 Λευκωσία, (+357 22347552, +357 99541221, yialousa@cytanet.com.cy).
Αθήνα: Εκδόσεις «Κουκκίδα», Θεμιστοκλέους 37, 10677 Αθήνα, (+30 2103802644, koukkida.edit@yahoo.gr).

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, ο Ηλιος μετατρέπει 4,6 εκατομμύρια τόνους ύλης του σε ενέργεια. κάτι ανάλογο προσπαθούν να επιτύχουν οι επιστήμονες με τη σύντηξη του υδρογόνου

Η ενέργεια του Ηλίου

Η μεγαλύτερη αστρονόμος όλων των εποχών είναι η Αγγλοαμερικανίδα Σεσίλια Πέιν-Γκαπόσκιν
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Μπορεί ένα κόμικ να αφηγηθεί μια τέτοια σύνθετη πολιτική και στρατιωτική ιστορία; Πηγή φωτογραφίας: «Κ» Ελλάδος.

Oταν τα κόμικ γράφουν Ιστορία

To πολυσέλιδο graphic novel «Οι όμηροι του Γκαίρλιτς», μια απίστευτη, αληθινή ιστορία διχασμού και πολέμου» σε σενάριο και ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X