ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Beyond the Blur» του Κύπριου φωτογράφου Νικόλα Λουκά

Η έκθεση παρουσιάζεται απο την Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας “Beyond the Blur” του Κύπριου φωτογράφου Νικόλα Λουκά, την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου στο Λονδίνο (13 St. James’s Square, London SW1Y 4LB).

blur:

· ρήμα: το να καταστήσεις κάτι ασαφές ή λιγότερο διακριτό.
· ουσιαστικό: θολούρα, ασάφεια.

Η έκθεση του Νικόλα Λουκά, Beyond the Blur, επαναπλαισιώνει ένα ευρύ φάσμα φωτογραφιών του επιτυχημένου δημιουργού από τη δεκαετή καριέρα του στον χώρο της μόδας, του θεάτρου, του πορτραίτου, και της διαφήμισης. Η έκθεση προσκαλεί τον επισκέπτη να επαναξιολογήσει την τέχνη της φωτογραφίας, να δει πέρα από τη «θολούρα» των διαφόρων τεχνασμάτων που μπορεί να επιστρατεύσει το μέσο αυτό, όπως είναι ο φακός, το μακιγιάζ, το χαμόγελο, το βέλος, η μάσκα. Να δει πέρα από την κίνηση ή την ακινησία του σώματος, πέρα από την εξεζητημένη επεξεργασία της εικόνας μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, που στη σύγχρονη οπτική κουλτούρα του Ίνσταγκραμ, έχει θολώσει τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.

Λίγα Λόγια για τον καλλιτέχνη 


Ο Nikolas Louka (Κύπρος, 1984) σπούδασε φωτογραφία στην Αθήνα, όπου έζησε και εργάστηκε προτού εγκατασταθεί στο Λονδίνο το 2011. Η φωτογραφική του ματιά χαρακτηρίζεται από μια δυναμική, άλλοτε στυλιζαρισμένη κι άλλοτε ακατέργαστη προσέγγιση, η οποία συλλαμβάνει μοναδικές στιγμές στον χρόνο είτε πρόκειται για μόδα, διαφήμιση, θέατρο ή πορτρέτο. Έχει συνεργαστεί με τον Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, Vogue Greece, Marie Claire, Madame Figaro και έχει φωτογραφίσει μερικούς από τους μεγαλύτερους Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες. Είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του E2studios στο ανατολικό Λονδίνο και συνεργάζεται με μέσα και εταιρίες όπως, British Vogue, ID, Prada, Sony Music, and ITV.

Περισσότερες Πληροφορίες

Εγγραφείτε για τα εγκαίνια εδώ.

Διάρκεια έκθεσης:
3 – 23 Μαρτίου 2022 | Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-16:00
(κατόπιν ραντεβού μέσω e-mail: info@culturalchc.co.uk) 

Διοργάνωση: Ύπατη Αρμοστεία Κύπρου – Πολιτιστικό Τμήμα
Επιχορήγηση: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας – Πολιτιστικές Υπηρεσίες

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Η «Λάρνακα 2030» διοργανώνει στις 2 Σεπτεμβρίου μια συλλογική καλλιτεχνική δράση στο δημόσιο χώρο της Πλατείας Ζουχούρι ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ