ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Το Εσωτερικό Σώμα του Πόθου»: Η Μάριον Πασχάλη στην Γκαλερί Γκλόρια

Ξεκινά η νέα καλλιτεχνική σαιζόν με έκθεση ζωγραφικής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Γκαλερί Γκλόρια ξεκινά την νέα καλλιτεχνική σαιζόν με την έκθεση ζωγραφικής της Μάριον Πασχάλη. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που φέρει τον τίτλο «Το Εσωτερικό Σώμα του Πόθου», θα γίνουν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ.

Μιλώντας για το έργο της και το θέμα της έκθεσης η καλλιτέχνης αναφέρει: «Στον Ιταλό ποιητή Δάντη, γνώστη των αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών γραμμάτων, ο ανθρώπινος πόθος είναι το εφαλτήριο για την συνειδητή κίνηση προς τη συνάντηση με το καλό και όμορφο, το ίδιο το θείο. Έτσι, η επιθυμία μέσα στην πραγματικότητα σε όλες της τις εκφάνσεις αποτελεί μία «σκάλα» ανάβασης προς την αλήθεια ένος υπέρτατου μυστηρίου.

Στην αρχαία ινδική φιλοσοφία οι τέσσερεις πόθοι περιγράφονται ως εξής: «dharma» ο πόθος να γίνεις αυτός που προορίζεσαι να είσαι, «artha» ο πόθος για ευημερία, «kama» ο πόθος για απολαύσεις, όπως η εγγύτητα, η αγάπη, η ομορφιά, και «moksha» ο πόθος για πνευματική εκπλήρωση.

Ο πολυσχιδής πόθος στη βάση της ύπαρξης ωθεί πάντα προς τα εμπρός. Είναι η δύναμη που προτρέπει τη συνέλεξη αγαθών, του πνεύματος μαζί και της ύλης.

Είναι φωτιά αναγέννησης, μια εκτροπή από το κατεστημένο και την αδράνεια, που ενισχύει τη φωτεινή μεταμόρφωση του ψυχισμού.

Είναι λαχτάρα δημιουργικότητας, γένεση που οδηγεί στην υπέρβαση των ορίων.

Είναι έναυσμα πειραματισμού, μια ενθουσιώδης θύελλα παιχνιδιού που με παιδική ματιά παρασύρει στην αυτοπραγμάτωση.

Είναι έρωτας για την ελευθερία, ένας ουρανός με προορισμό το προς εξερεύνηση σύμπαν και την επανασύνδεση με το θείο.

Ό,τι κι αν σηκώσεις, ένα ήλιο ή μια κορδέλα, από κάτω ο πόθος, ποιητής της δίψας για εσωτερική αλλαγή και κινητήριος δύναμη για τη συνέχιση της ζωής.»

Λίγα λόγια για τη δημιουργό

Η Μάριον Πασχάλη γεννήθηκε στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στον πρακτικό κλάδο του Παγκυπρίου Γυμνασίου η καλλιτέχνης λάμβανε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής από τον καλλιτέχνη Α. Χαραλάμπους.

Ακολούθως σπούδασε ζωγραφική στο Accademia di Belle Arti di Firenze υπό την επίβλεψη των καθηγητών τέχνης και καλλιτεχνών F. Farulli και G. Ulivi. Η επίδραση που δέχθηκε η καλλιτέχνης από το «Performance Art» την οδήγησε όχι μόνο στην δημιουργία ενός βιβλίου «object d` art» στοχεύοντας την οπτικοακουστική του έκφραση, αλλά και σε περεταίρω σπουδές στον ευρύτερο χώρο του θεάτρου. Ακολούθησε έτσι μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα «Text and Performance» στο Kings College και στο Royal Academy of Dramatic Arts στο Λονδίνο.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εργάζεται ως καθηγήτρια Τέχνης στο Junior and Senior School στην Λευκωσία, ενώ συγχρόνως συνεχίζει την δημιουργική της πορεία στο χώρο της τέχνης. Έκανε μέχρι τώρα τρεις ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε δύο ομαδικές.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Γκαλερί Γκλόρια, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στις 19:30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Οκτωβρίου. Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα 5.30 – 8.00 μ.μ, Τρίτη- Παρασκευή 10.30-12.45 π.μ. και 5.30 – 8.00 μ.μ.. Σάββατο 10.30-12.45 μ.μ. Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22762605

Ιστοσελίδα: http://www.gloriagallery.com/index.php?lang=gr 
https://www.facebook.com/GloriaGalleryNicosia 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση