ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:20
 

Ο δημιουργός που γίνεται θεατής και συνομιλητής

«Η δραματουργία στο σύγχρονο χορό» με τον Guy Cools στη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού

Δελτίο Τύπου

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θέατρου και η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού, συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο, φιλοξενούν τον Βέλγο δραματουργό, κριτικό χορού και εκπαιδευτικό Guy Cools, σε ένα διήμερο δημιουργίας υπό τον γενικό τίτλο «Η δραματουργία στο σύγχρονο χορό», που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2018, στη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

Το εργαστήρι θα προσφέρει στους συμμετέχοντες πρακτικά εργαλεία και ασκήσεις για συλλογισμό και αξιολόγηση, έτσι ώστε να μετατρέψουν και να εξελίξουν τη δημιουργική τους διαδικασία. Μέσα από ασκήσεις, πρακτικές και σωματικές, θα εξερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο η δραματουργία/ο δραματουργός μπορεί να συμβάλει στη δημιουργική διαδικασία ως θεατής, ως συνομιλητής και ως «επιμελητής».

Το εργαστήρι θα επικεντρωθεί στην πρόσληψη, στην εκφορά και στις διεπιστημονικές πρακτικές της δημιουργικής διαδικασίας του χορού. Το οκτάωρο βιωματικό εργαστήρι πραγματεύεται τις σημερινές τάσεις στο σύγχρονο χορό, με απώτερο σκοπό την απόκτηση μιας διαφορετικής, ανανεωμένης προοπτικής της δημιουργικής διαδικασίας και χορογραφικής μεθοδολογίας. Το εργαστήρι απευθύνεται σε επαγγελματίες του χορού, του θεάτρου και γενικότερα των παραστατικών τεχνών.

Διάρκεια: 8 ώρες (σύνολο)
▪ Σάββατο 15 Δεκεμβρίου: 12:00 – 16:00
▪ Κυριακή 16 Δεκεμβρίου: 10:00 – 14:00
Γλώσσα: αγγλικά

Κόστος συμμετοχής: €25 │ €15 για τα οικονομικά ενήμερα μέλη του ΚΚΔΙΘ
Πληροφορίες/Κρατήσεις: τηλ. 2267 4920 και info@ccoiti.org.cy 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Στην πρόωρα χαμένη σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη ήταν αφιερωμένη η ημερίδα-έκθεση «Σύγχρονοι Μινωίτες: Ο κρητικός πολιτισμός, πηγή έμπνευσης», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του Λονδίνου.

Η Σοφία από την Κρήτη

Ένα πολυπληθές ακροατήριο ανακάλυψε πώς ο Μινωικός πολιτισμός, εξακολουθεί να εμπνέει τον σύγχρονο κόσμο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο Κάνωπος είναι αστέρας πρώτου μεγέθους, το δεύτερο πιο φωτεινό άστρο στον ουρανό και το πιο φωτεινό στον αστερισμό της Τρόπιδος, της Πρύμνας και των Ιστίων.

Περιήγηση στον έναστρο ουρανό

Η βραβευμένη γραφίστρια και art director Σάρα Γκίλινχαμ συγκέντρωσε στο εξαιρετικό βιβλίο «Κοιτάζοντας τα αστέρια» στοιχεία ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Η αυτοκαταστροφική διαδρομή του ήρωα κινητοποιείται από την υστερική λαχτάρα της ευτυχίας.

Ευτυχία μέχρις εσχάτων

Με αυτό το εμβόλιμο κομμάτι ο Δημήτρης Σωτάκης προτείνει πλαγίως την αλληγορική ανάγνωση της μυθοπλασίας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Μέσα στο Virginia Museum of Fine Arts υπάρχει ένα λειτουργικό δωμάτιο, που περιμένει τον βραδινό του φιλοξενούμενο.

Με ξενοδόχο τον Χόπερ

Η ιδέα του Virginia Museum Of Fine Arts να προσφέρει σε όποιον επιθυμεί μια τρισδιάστατη εμπειρία του καλλιτεχνικού έργου ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X