ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ηρώδειο: Έσπασε βάση προβολέων

Τραυματίστηκε ελαφρά ένας τεχνικός

Kathimerini.gr

Νικόλας Ζώης

Την ακύρωση των αποψινών προβών και προετοιμασιών της παραγωγής «Τόσκα» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 28 Ιουλίου στο Ηρώδειο, είχε ως αποτέλεσμα το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο στη 1.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν κατά τη διάρκεια τεχνικών προετοιμασιών έσπασε η βάση στήριξης των φωτιστικών προβολέων στην δεξιά καμάρα του.

Το πρόβλημα, που είχε ως συνέπεια την επικίνδυνη αιώρηση ενός προβολέα και τη συγκράτησή του από τα καλώδια τροφοδοσίας, έκανε γνωστό την Πέμπτη το μεσημέρι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος με επιστολή της προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο καλούσε να διενεργήσει σχετικό έλεγχο. Στην επιστολή, η ΠΟΘΑ έκανε επίσης λόγο για ελαφρύ τραυματισμό ενός τεχνικού, ενώ επισήμαινε και την επικινδυνότητα των φθαρμένων, ειδικών σωλήνων στήριξης των φωτιστικών σωμάτων, η κακή κατάσταση των οποίων έχει επισημανθεί επανειλημμένως από τους εργαζόμενους.

Απευθυνόμενη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στην «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», στην οποία ανήκει ο τεχνικός εξοπλισμός του Ηρωδείου, η Εθνική Λυρική Σκηνή τόνισε με δική της επιστολή, σε έντονο τόνο, ότι η τεχνική προετοιμασία του αρχαίου θεάτρου για τη διεξαγωγή της «Τόσκα» ανήκει στις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας, για τις οποίες λαμβάνει υψηλό ενοίκιο. Η ΕΛΣ κάλεσε επίσης την «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» να προβεί άμεσα σε έλεγχο των εγκαταστάσεων του θεάτρου, ειδάλλως θα θεωρηθεί υπεύθυνη για όποια βλάβη υποστούν οι εργαζόμενοι και τα συμφέροντά της από ενδεχόμενες καθυστερήσεις ή αναβολές της παραγωγής.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης η «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διενέργησε αυτοψία στο Ηρώδειο, χωρίς να διαπιστώσει παραβίαση των τηρούμενων μέτρων ασφαλείας. «Παρά το γεγονός ότι δεν διαπιστώθηκε καμία επικινδυνότητα», συμπλήρωνε η ανακοίνωση της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», «δόθηκε άμεση εντολή να ελεγχθούν εκ νέου οι συγκεκριμένες τεχνικές εγκαταστάσεις (βάσεις στήριξης φωτιστικών σωμάτων), διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Η ΠΟΘΑ, σε επικοινωνία της με την «Κ», πρόσθεσε στα παραπάνω ότι η «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» έλαβε προθεσμία πέντε ημερών από την Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο και συντήρηση των βάσεων στήριξης των προβολέων. «Στις 28 Ιουλίου», τόνισε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου, «είναι η πρεμιέρα της παράστασης. Ευχή όλων είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και να γίνουν και οι τελευταίες πρόβες σωστά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Θέατρο  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση