ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μάϊος 2022: Οι πολιτιστικές δραστηριότητες της Λίας Χαράκη

Δύο νέα και αγαπημένα προτζεκτς, το «Body Unmuted» και το «The Onion in the woods»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

BODY UNMUTED

Μία ηχητική περφόμανς της Λίας Χαράκη στο φεστιβάλ Beyond DisDance Στον Πολυχώρο Συνεργείο στη Λεμεσό στις 7 και 8 Mαίου.


Η ηχητική περφόμανς αποτελεί μία εμπειρία βασισμένη σε μαρτυρίες του σώματος σε πραγματικό χρόνο, ηχογραφημένες σε μία περίοδο σωματικών και συναισθηματικών προκλήσεων. Mέσα από 16 στάσεις ολιγόλεπτων ηχογραφήσεων, ο ακροατής /θεατής αφουγκράζεται το σώμα καθώς ψιθυρίζει, φωνάζει, γελά, παραπονιέται, τραγουδά, κλαίει, λέει, εξομολογείται και παραδέχεται. Ο επισκέπτης ακούει τις ηχογραφήσεις τοποθετώντας το δικό του σώμα σε συγκεκριμένες θέσεις που σκοπό έχουν να προκαλέσουν την ενσυναίσθηση ή την ταύτιση. Γενικά το ‘Body Unmuted ‘ είναι ένα ταξίδι που έρχεται από την περιφέρεια του δωματίου κατευθείαν προς το κέντρο του κάθε επισκέπτη.

‘…..Πρόκειται για ηχητικά «γλυπτά» που περιμένουν να τα συλλάβεις, για να αποκτήσουν χωρικές διαστάσεις και εικονικές μορφές μέσα από μια έντονη -αλλά αυστηρά ιδιωτική - συναισθηματική και πνευματική εμπειρία.

Γιώργος Σαββινίδης – από το κείμενο του ‘«Body Unmuted» της Λίας Χαράκη: Μια ιδιωτική ψυχοακουστική εμπειρία’ στην εφημερίδα Φιλελεύθερος 21/7/2019

‘…. Με κάνεις να ενεργοποιώ το σώμα μου με διαφορετικούς τρόπους ακρόασης, να είμαι παρούσα ενώ βρίσκομαι στα βάθη της αφήγησής σου. Με κάνεις να εξασκούμαι στο να επιτρέπω τα συναισθήματα να υπάρχουν στο σώμα μου. Γελάω και κλαίω και αγαπώ και νιώθω άβολα και ανακουφίζομαι και ανησυχώ και μπερδεύομαι και γελάω ξανά και ξανά κλαίω. Κατά κάποιον τρόπο με κάνεις να εξασκώ την αποδοχή της ζωής.’

Ροδιά Βόμβολου – δραματουργός χορού (από το κείμενο ‘Η συνάντηση μου με το Body Unmuted)

Συντελεστές:

Iδέα, δημιουργία, ηχογραφήσεις, performance: Λία Χαράκη
Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης
Εικαστικός σχεδιασμός και Προωθητική εικόνα: PASHIAS
Διάρκεια παράστασης 40'
Είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών.

Πληροφορίες

7 και 8 Mαίου στον Πολυχώρο Συνεργείο στη Λεμεσό
Ένας ένας θεατής θα έρχεται στο χώρο των ηχογραφήσεων ανά 8 λεπτά από τις 17.00- μέχρι τις 22.30 κάνοντας κράτηση εδώ

Παραγωγή.pelma.Lia Haraki
Συμπαραγωγή Nimac (Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα
Πιερίδη).

Κράτησε τη θέση σου εδώ

THE ONION IN THE WOODS

Μία ευκαιρία για δημιουργούς να αναπαυθούν, να επανασυνδεθούν και να φανταστούν την ανατομία του καλλιτεχνικού τους έργου στη φυση. Αιτήσεις μέχρι τις 9 Mαίου.


Εάν είστε δημιουργός /καλλιτέχνης που θέλετε να απομονωθείτε για μια εβδομάδα στη φύση και να επανεξετάσετε τη δουλειά σας και τις δυνατότητές της, τότε αυτό το δώρο / πλαίσιο είναι για εσάς. Το «The Onion in the woods» είναι μια εβδομάδα καθοδήγησης και εργαστηρίων για δημιουργούς στα βουνά της Κύπρου, προσφέροντας χώρο σε 11 καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, για να πάρουν χρόνο από τους περισπασμούς της καθημερινότητας και να εστιάσουν στην ανατομία του
καλλιτεχνικού τους σύμπαντος. Η αλλαγή περιβάλλοντος μαζί με την αλλαγή υψομέτρου θα προσφέρει διαφορετικές οπτικές γωνίες αντίληψης της δουλειά τους.

Ταυτόχρονα οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να είναι μέρος μιας κοινότητας δημιουργών και έτσι να συνδεθούν μέσα από κοινές ανησυχίες και ενδιαφέροντα, που θα ενθαρρύνουν και θα υποστηρίξουν τη δική τους διαδικασία.

Οι επτά ημέρες θα περιλαμβάνουν εργαστήρια καθοδήγησης «The Onion - Unlayering the Artistic Practice» για καλλιτέχνες, υπό την καθοδήγηση της Λίας Χαράκη, χρόνο ανάπαυσης και δραστηριότητες σύνδεσης με τον εαυτό τους αλλά και με την υπόλοιπη ομάδα.

Το THE ONION IN THE WOODS θα γίνει 3-10 Ιουλίου και δεχόμαστε αιτήσεις μέχρι τις 9 Mαίου.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο, τις δραστηριότητες αλλά και την αίτηση εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση