ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Ξεκινά το Animafest Cyprus στη Λευκωσία

Θα γίνονται προβολές παιδικών ταινιών, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς επίσης και δημιουργικά εργαστήρια

Δελτίο Τύπου

Αρχίζει από τις 14 μέχρι και θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Μαρτίου το Animafest Cyprus – Junior Edition, που εστιάζει στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη της τέχνης του animation στον τόπο μας. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν προβολές παιδικών ταινιών animation, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικά εργαστήρια για φοιτητές/τριες και επαγγελματίες, σεμινάρια, διαλέξεις.

Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία 14 – 17 Μαρτίου, 2018

Διοργάνωση: Φεστιβάλ όψεις του Κόσμου (www.animafest.com.cy)

Επίσημη στήριξη / Μέγας Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Επίσημη Στήριξη ΑSIFA Association International du film d’ Animation / UNESCO CICT, Eλληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Αθλοθέτηση Βραβείου Κοινού: Τράπεζα Κύπρου

Υπο την Αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας

Το επίσημο Κυπριακό Φεστιβάλ Animation (Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο Όψεις του Κόσμου) ξεκίνησε το 2002 σε ένα μικρό χωριό της Κύπρου της επαρχίας Λεμεσού. Είναι το πρώτο και το μοναδικό φεστιβάλ animation στην Κύπρο.

Το ιδιαίτερο αυτό στο είδος του θερινό φεστιβάλ Κινηματογράφου, προσφέρει μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία σε όλους όσοι το επισκέπτονται. Προβάλλει τα τελευταία 17 χρόνια σε μοναδικούς σε ομορφιά υπαίθριους χώρους της Κύπρου, μια επιλογή από τις κορυφαίες διεθνείς παραγωγές, εστιάζοντας σε ανεξάρτητες, μη εμπορικές ταινίες animation. 

Φέτος για πρώτη χρονιά εγκαινιάζει τη διοργάνωση Animafest Cyprus – Junior Edition, που εστιάζει στην εκπαίδευση, από την προδημοτική μέχρι και τους επαγγελματίες του κλάδου. Κύριος στόχος της νέας έκδοσης του Φεστιβάλ, είναι η διεύρυνση των αναπτυξιακών προγραμμάτων του στην εκπαίδευση, ενισχύοντας την στήριξη και την καλλιέργεια του τομέα του Animation στον τόπο μας. Το πρόγραμμα παρουσιάζει επιλεγμένα έργα του παιδικού σινεμά animation από ανεξάρτητους δημιουργούς και studio από όλο τον κόσμο, καθώς και το έργο κύπριων δημιουργών. Αυτή η νέα έκδοση του Φεστιβάλ πλαισιώνεται από διαλέξεις, ειδικά αφιερώματα, εκθέσεις, παιδικό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών, εργαστήρια και εξειδικευμένα masterclasses σε νέες τεχνολογίες.

Συγκεκριμένα, στη φετινή πρώτη έκδοση του Animafest Cyprus Junior θα λειτουργήσουν δύο πρωινά εργαστήρια για παιδιά της δημοτικής εκπαίδευσης, στα οποία οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν κατάλληλες για την ηλικία τους τεχνικές παραγωγής κινουμένων σχεδίων. Το εργαστήρι θα βοηθήσει τα παιδιά να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα οπτικών μηνυμάτων και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.

Παράλληλα θα λειτουργήσουν 2 εργαστήρια για φοιτητές/τριες και επαγγελματίες (15 – 16 Μαρτίου), και θα περιλαμβάνουν δυο διαφορετικές θεματικές: 1.Character Design με την Κατερίνα Παντέλα, 2. 3D Modeling με τον Ανδρέα Ρωσσίδη. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση από σχέδια ταινιών κύπριων καλλιτεχνών που διακρίθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Countryside Animafest Cyprus.

Θα προβληθούν δύο διεθνή προγράμματα ταινιών κινουμένων σχεδίων για παιδιά διαγωνιστικού χαρακτήρα. Το βραβείο καλύτερης ταινίας (500 ευρώ) θα είναι βραβείο κοινού και θα απονέμεται μετά από ψηφοφορία των παιδιών και των νέων. Το βραβείο αθλοθετεί η Τράπεζα Κύπρου.

To Φεστιβάλ με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Eλληνικής Δημοκρατίας, θα φιλοξενήσει στην Κύπρο 2 διακεκριμένους Έλληνες σκηνοθέτες, των οποίων οι ταινίες διαγωνίζονται στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα: τον Γιάννη Ζιόγκα με την ταινία ‘Εθνοφοβία’ και την Έφη Πάππα με την ταινία ‘Το Ελεφαντάκι” Οι σκηνοθέτες θα έχουν την ευκαιρία να απευθυνθούν στο κοινό και να μιλήσουν για την δουλειά τους.

Το πλήρες πρόγραμμα της πρώτης αυτής παιδικής έκδοση του φεστιβάλ έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

16:00 – 19:45 Μαραθώνιος Προβολών ταινιών Animation για παιδιά. Βραβευμένες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο θα προβάλλονται συνεχόμενα σε γιγαντοοθόνη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

16:00 - 16:45: Διεθνές Πανόραμα 1

17:00 - 17:45: Διεθνές Πανόραμα 2

18:00 - 18:45: Διεθνές Πανόραμα 3

19:00 - 19:45: Διεθνές Πανόραμα 4

Στο χώρο θα φιλοξενείται έκθεση από σχέδια ταινιών Κύπριων καλλιτεχνών που διακρίθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Countryside Animafest Cyprus.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

9:00 – 12:00 Προβολή ταινιών και Εργαστήριο Animation για παιδιά δημοτικού σχολείου

16:00 – 17:45 Μαραθώνιος Προβολών ταινιών Animation για παιδιά. Βραβευμένες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο θα προβάλλονται συνεχόμενα σε γιγαντοοθόνη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

16:00 - 16:45: Διεθνές διαγωνιστικό 1

17:00 - 17:45: Διεθνές Πανόραμα 1

18:00 - 21:30 Animated Stories -Εργαστήρι για φοιτητές και επαγγελματίες από την διακεκριμένη Κύπρια animator Κατερίνα Παντέλα με θέμα «Character Design».

18:00-21:30 Animated Stories - Εργαστήρι για φοιτητές και επαγγελματίες από τον διακεκριμένο Κύπριο animator Ανδρέα Ρωσσίδη με θέμα «3D Modeling».

(η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν όμως υπάρχουν περιορισμένες θέσεις και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις και πληροφορίες στο andreas@animafest.com.cy

Στο χώρο θα φιλοξενείται έκθεση από σχέδια ταινιών Κύπριων καλλιτεχνών που διακρίθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Countryside Animafest Cyprus.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

9:00 – 12:00 Προβολή ταινιών και Εργαστήριο Animation για παιδιά δημοτικού σχολείου

16:00 – 17:45 Μαραθώνιος Προβολών ταινιών Animation για παιδιά. Βραβευμένες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο θα προβάλλονται συνεχόμενα σε γιγαντοοθόνη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

16:00 - 16:45: Διεθνές διαγωνιστικό 2

17:00 - 17:45: Διεθνές Πανόραμα 2

18:00-21:30 Animated Stories - Εργαστήρι για φοιτητές και επαγγελματίες από την διακεκριμένη Κύπρια animator Κατερίνα Παντέλα με θέμα «Character Design».

18:00-21:30 Animated Stories - Εργαστήρι για φοιτητές και επαγγελματίες από τον διακεκριμένο Κύπριο animator Ανδρέα Ρωσσίδη με θέμα «3D Modeling».

Στο χώρο θα φιλοξενείται έκθεση από σχέδια ταινιών Κύπριων καλλιτεχνών που διακρίθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Countryside Animafest Cyprus.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

Μαραθώνιος Προβολών ταινιών Animation για παιδιά και παρουσιάσεις απο σκηνοθέτες. Βραβευμένες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο θα προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

10:00 - 10:45: Διεθνές διαγωνιστικό 1

10:45 - 11:00: Q&A με την Ελληνίδα σκηνοθέτη Έφφη Πάππα (δημιουργό της ταινίας το Ελεφαντάκι)

11:15 - 12:00: Διεθνές Πανόραμα 3

12:15 - 13:00: Παρουσίαση από τον Κύπριο δημιουργό κινουμένων σχεδίων Σπύρο Δημητριάδη:

Πως δημιουργείται μια χειροποίητη ταινία animation με σιλουέττες (cut out animation) και η επαναδημιουργία της σε ψυφιακή τεχνολογία (Δυσδιάστατο cut out animation).

16:00 - 16:45: Διεθνές διαγωνιστικό 2

16:45 - 17:00: Q&A με τoν Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Ζιογκα (δημιουργό της ταινίας Εθνοφόβια)

17:15 - 18:00: Διεθνές Πανόραμα 4

18:15 Ανακοίνωση των καλύτερων ταινιών Animation για Παιδιά όπως θα τα επιλέξει και θα τα ψηφίσει το ίδιο το κοινό, παιδιά και ενήλικες, τις ημέρες των προβολών. Τα βραβεία του Φεστιβάλ αθλοθετεί η Τράπεζα Κύπρου.

18:30: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν κατα τη διάρκεια του Φεστιβάλ από τους Ανδρέα Ρωσσίδη και Κατερίνα Παντέλα με θέμα Character Design και 3D Modeling

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Στην πρόωρα χαμένη σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη ήταν αφιερωμένη η ημερίδα-έκθεση «Σύγχρονοι Μινωίτες: Ο κρητικός πολιτισμός, πηγή έμπνευσης», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του Λονδίνου.

Η Σοφία από την Κρήτη

Ένα πολυπληθές ακροατήριο ανακάλυψε πώς ο Μινωικός πολιτισμός, εξακολουθεί να εμπνέει τον σύγχρονο κόσμο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο Κάνωπος είναι αστέρας πρώτου μεγέθους, το δεύτερο πιο φωτεινό άστρο στον ουρανό και το πιο φωτεινό στον αστερισμό της Τρόπιδος, της Πρύμνας και των Ιστίων.

Περιήγηση στον έναστρο ουρανό

Η βραβευμένη γραφίστρια και art director Σάρα Γκίλινχαμ συγκέντρωσε στο εξαιρετικό βιβλίο «Κοιτάζοντας τα αστέρια» στοιχεία ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Η αυτοκαταστροφική διαδρομή του ήρωα κινητοποιείται από την υστερική λαχτάρα της ευτυχίας.

Ευτυχία μέχρις εσχάτων

Με αυτό το εμβόλιμο κομμάτι ο Δημήτρης Σωτάκης προτείνει πλαγίως την αλληγορική ανάγνωση της μυθοπλασίας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Μέσα στο Virginia Museum of Fine Arts υπάρχει ένα λειτουργικό δωμάτιο, που περιμένει τον βραδινό του φιλοξενούμενο.

Με ξενοδόχο τον Χόπερ

Η ιδέα του Virginia Museum Of Fine Arts να προσφέρει σε όποιον επιθυμεί μια τρισδιάστατη εμπειρία του καλλιτεχνικού έργου ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X