ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τι είναι οι κλινικές έγκαιρης διάγνωσης καρκίνου που επιστρατεύει η Β. Ιρλανδία

Οι συγκεκριμένες κλινικές θα δέχονται ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα που συνήθως σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Δύο εξειδικευμένες κλινικές με στόχο τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη διάγνωση του καρκίνου άνοιξε το Υπουργείο Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας, στο πλαίσιο του δεκαετούς πλάνου που είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο για την καταπολέμηση της νόσου.

Ο λόγος για τα κέντρα ταχείας διάγνωσης που εγκαινιάστηκαν στο νοσοκομείο Whiteabbey στην κομητεία Antrim και στο νοσοκομείο South Tyrone στο Dungannon. Οι συγκεκριμένες κλινικές θα δέχονται ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα που συνήθως σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου.

Πρόκειται για τα πρώτα κέντρα που στοχεύουν στην γρήγορη διάγνωση του καρκίνου στη Βόρεια Ιρλανδία.

Το υπουργείο δήλωσε ότι οι ασθενείς που θα παραπέμπονται στα συγκεκριμένα κέντρα θα υποβάλλονται σε εξειδικευμένες εξετάσεις και θα λαμβάνουν αποτελέσματα όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Επίσης ο κλινικός ιατρός του Κέντρου Ταχείας Διάγνωσης θα παραπέμπει τον ασθενή στο αρμόδιο τμήμα με ειδικευμένους γιατρούς ανάλογα τη θεραπεία που χρειάζεται.

Ο γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Πίτερ Μέι, ανέφερε πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά την ικανότητά μας να διαγιγνώσκουμε τους πιο δύσκολα αναγνωρίσιμους καρκίνους και αποτελεί βασική δράση που ορίζεται στη στρατηγική του Υπουργείου για τον καρκίνο.

«Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως με αυτά τα κέντρα δίνεται η ευκαιρία για γρήγορη διάγνωση και πιο γρήγορη θεραπεία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά η Χέδερ Μοντεβέρντε, επαγγελματική σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα κέντρα θα προσφέρουν στους γενικούς ιατρούς πρόσβαση σε μια κλινική ταχείας εξυπηρέτησης για άτομα που παρουσιάζουν ασαφή συμπτώματα και για τα οποία ο γενικός ιατρός υποψιάζεται ότι μπορεί να είναι καρκίνος.

«Δεν θα παρέχουν μόνο καλύτερη διαγνωστική υπηρεσία για τους ασθενείς και τους γενικούς ιατρούς, αλλά θα είναι και πιο αποτελεσματικά», πρόσθεσε η ίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Η Agetis Supplements δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη συμπληρωμάτων διατροφής και αναπτύσσει επιστημονικά σχεδιασμένα προϊόντα ...
 |  ΥΓΕΙΑ