ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Πούτιν έδειξε την πόρτα στο Νετανιάχου

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz μεταδίδει την πληροφορία ότι η Μόσχα δεν δέχθηκε αποστολή του Ισραήλ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν το μέλλον των ρωσοισραηλινών σχέσεων και την τροπή των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο έρχονται στο προσκήνιο της επικαιρότητας του ισραηλινού τύπου.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz μεταδίδει την πληροφορία ότι η Μόσχα δεν δέχθηκε αποστολή του Ισραήλ που απαρτιζόταν από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Η ισραηλινή αποστολή θα μετέβαινε στην Μόσχα για να δώσει εξηγήσεις για την πρόσφατη κατάρριψη ενός ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους στα παράλια της Συρίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Τελ Αβίβ αρχικά προσέγγισε θετικά την ιδέα της επίσκεψης του Ισραηλινού Πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας στην Μόσχα, με απώτερο στόχο τον έλεγχο της έντασης στις διμερείς σχέσεις. Στην συνέχεια, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της επίσκεψης του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης στην Μόσχα. Αυτές οι ιδέες σκόνταψαν πάνω στην άρνηση της Μόσχας.

Τελικά, στην Μόσχα μετέβη ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ και η κρίση στις διμερείς σχέσεις τέθηκε επί τάπητος εντός των στρατιωτικών πλαισίων.

Η ένταση συνεχίζεται

Η Haaretz υπενθυμίζει ότι στις αρχές της εβδομάδας, η Ρωσία απέρριψε το πόρισμα της έρευνας του ισραηλινού στρατού σχετικά με το περιστατικό στα ανοιχτά των συριακών παραλίων. Η Ρωσία «απάντησε» με δική της έκθεση, τα στοιχεία της οποίας αμφισβητούνται από την ισραηλινή πλευρά.

Επίσης, η Ρωσία προχώρησε στην ανακοίνωση της ανάπτυξης ρωσικών πυραύλων τύπου S-300 στην Συρία. Η ισραηλινή πλευρά προβληματίζεται περισσότερο με τις διπλωματικές πτυχές αυτού του εγχειρήματος, παρά με το στρατιωτικό σκέλος της. Και αυτό διότι, σύμφωνα με την Haaretz, σε περίπτωση που υπάρξει πραγματική ανάγκη, το Ισραήλ διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία για να παρακάμψει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα, μια εξέλιξη που ενδεχομένως θα έπληττε το γόητρο της Ρωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X