ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το PR-ERF σας αφορά

Ένα διετές έργο κάτω από την ομπρέλλα του Leonardo Da Vinci Transfer of Innovation.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εάν είστε προσωπικός βοηθός, ειδικά στον τομέα της υγείας, ή εκπαιδευτής για προσωπικές βοηθούς, τότε το έργο PR-ERF σας αφορά.

Το PR-ERF είναι ένα διετές έργο κάτω από την ομπρέλλα του Leonardo Da Vinci Transfer of Innovation. Συντονιστής εταίρος του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Folkuniversitetet (FU) της Σουηδίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 5 εταίροι, εκ των οποίων και η κυπριακή εταιρεία ΜΜC Ltd.  Την Πέμπτη 10/7/2014 και την Παρασκευή 11/7/2014 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διήμερη διακρατική συνάντηση μεταξύ των πέντε Ευρωπαίων εταίρων στο Τίλμπουργκ της Ολλανδίας.

Κατά τη διάρκεια του διετούς αυτού προγράμματος, οι εταίροι θα αναπτύξουν μια ολιστική μεθοδολογία για την αναγνώριση και την ανάπτυξη των 8 Βασικών Ικανοτήτων του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς (ERF), ως ένα πακέτο γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων, το οποίο είναι απαραίτητο να αποκτηθεί μέσω της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (CVET) για την προσωπική ολοκλήρωση, ανάπτυξη, ένταξη και εργοδότηση. Ως εκ τούτου, μέσω του PR-ERF, θα αναπτυχθεί μια ολιστική μεθοδολογία με σκοπό να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τον εαυτό σας όσο αφορά τις ικανότητες του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός σας.


Το Έργο PR-ERF προτείνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο διδακτέας ύλης και εκπαιδευτικού υλικού για κάθε μία από τις οκτώ Βασικές Ικανότητες (KCs), σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς:

1. Επικοινωνία στη μητρική γλώσσα
2.  Επικοινωνία σε ξένες γλώσσες
3.  Μαθηματική ικανότητα και βασικές ικανότητες στην επιστήμη και την τεχνολογία
4.  Ψηφιακή ικανότητα
5.  Μεθοδολογία της μάθησης 
6.  Κοινωνικές και πολιτικές ικανότητες
7.  Αίσθηση της πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας
8.  Πολιτισμική συνείδηση και έκφραση


Η μεθοδολογία εκπαίδευσης, το εκπαιδευτικό υλικό και το πρόγραμμα κατάρτισης θα δοκιμαστούν στη Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία μέσω εργαστηρίων για εκπαίδευση των εκπαιδευτών, πιλοτικών εκπαιδεύσων με εκπαιδευόμενους Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και εργαστηρίων για τους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς.
Το τελικό προϊόν αυτών των διαδικασιών θα είναι μια καινούρια μεθοδολογία εκπαίδευσης και ένα ολοκληρωμένο πακέτο για προγράμματα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (CVET) για εκπαιδευτές, το οποίο θα μπορεί να μεταφερθεί στις χώρες όλων των εταίρων για τις 8 Βασικές Ικανότητες.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες:
• Βασικές Ικανότητες (KCs) και Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (ERF): http://europa.eu/legislation_summaries/education_training_youth/lifelong_learning/c11090_en.htm

• Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF): http://ec.europa.eu/eqf/home_en.htm

• Ιστοσελίδα έργου: www.prerf.eu

ή όπως επικοινωνήσετε με την εταιρεία MMC στα τηλέφωνα 22466633 και 77777252 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση eu@mmclearningsolutions.com .

Αυτό το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση