ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων από CIIM και CYTA

Έμφαση στις web-based επιχειρήσεις και όσες βασίζονται στη νέα γνώση και υψηλή τεχνολογία

ΚΥΠΕ

Διαγωνισμό Νεοφυών Επιχειρήσεων, διοργανώνει το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του CIIM, ENTICE με τη στήριξη της CYTA.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία νέων, καινοτόμων ανεξάρτητων επιχειρήσεων με παγκόσμια προοπτική (start-ups), οι οποίες βρίσκονται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης τους με έμφαση στις web-based επιχειρήσεις, καθώς και στις επιχειρήσεις που βασίζονται σε νέα γνώση και υψηλή τεχνολογία.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα πρέπει να απαρτίζονται από 2-5 μέλη, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να είναι φοιτητής ή απόφοιτος (alumni) του CIIM.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο αποτελείται από την κατάρτιση μιας σύντομης περιγραφής της επιχειρηματικής ιδέας (Business Concept Statement) ακολουθούμενη από μια παρουσίαση 5 λεπτών στην επταμελή κριτική επιτροπή.

Το δεύτερο στάδιο, το οποίο θα είναι ανοικτό μόνο για τις ομάδες που θα περάσουν με επιτυχία το πρώτο στάδιο, αποτελείται από την κατάρτιση ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου 20 σελίδων ακολουθούμενου από μια παρουσίαση 10 λεπτών στην επταμελή επιτροπή που θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Μεταξύ των φάσεων 1 και 2, οι επιτυχημένες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν υποστήριξη για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου τους από μία ομάδα έμπειρων μεντόρων, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του CIIM, συνεργαζόμενων εταίρων και ατόμων με εμπειρία στη δημιουργία επιχείρησης.

Ως προθεσμία για την υποβολή της σύντομης περιγραφής της επιχειρηματικής ιδέας έχει καθοριστεί η 10η Νοεμβρίου 2014. Για περισσότερες πληροφορίες, προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και ηλεκτρονική υποβολή ιδέας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα  http://www.ciim.ac.cy/general.html ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22462246.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση