ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 τροφές που μας κάνουν εξυπνότερους

Τα λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C

Kathimerini.gr

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και μάλιστα κάποιες συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές μπορούν να βελτιώσουν την λειτουργία του εγκεφάλου. Εάν θέλετε καλύτερη μνήμη ή αν έχετε ανάγκη από περισσότερη συγκέντρωση τη δουλειά σας τότε καλό είναι να εντάξετε στη διατροφή σας 5 τροφές που α σας βοηθήσουν να γίνετε εξυπνότερες!

1.Λιπαρά ψάρια: Εάν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε τη φάγατε χθες ή τι μέρα είναι τότε καλό είναι να εντάξετε στη διατροφή σας ψάρια πλούσια σε ωμεγα-3 λιπαρά όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και το σκουμπρί. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή τους 3 φορές την εβδομάδα μειώνουν προβλήματα στον εγκέφαλο έως και 26% ενώ βοηθά και στην καλή μνήμη.

2.Πράσινα λαχανικά: Τα λαχανικά που έχουν σκούρο πράσινο χρώμα όπως το σπανάκι και το μπρόκολο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και β-καροτίνη, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου, αλλά και σε φολικό οξύ που βελτιώνει την μνήμη και την επεξεργασία πληροφοριών.

3.Αυγά: Οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία κι ο σίδηρος που περιέχουν τα αυγά βοηθούν στην μεταφορά οξυγόνου στον εγκέφαλο και βελτιώνουν την παρατηρητικότητα και την συγκέντρωση.

4. Πράσινο τσάι: Το 80% του εγκεφάλου μας είναι νερό για αυτό η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να τον βοηθήσουμε να λειτουργεί στο μάξιμουμ. Το πράσινο τσάι είναι ιδανικό ρόφημα μετά το νερό για να βελτιώσουμε τη λειτουργία του εγκεφάλου μας. 

5. Σοκολάτα: Κι όμως η σοκολάτα μας βοηθάει να αυξήσουμε το IQ μας χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει και σύμφωνα με τους επιστήμονες βελτιώνουν τις γνωστικές

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση