ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

4 τρόποι για να πετύχετε υγιεινή διατροφή

Προσθέστε στο πρωινό σας πρωτεΐνη, λαχανικά και φρούτα.

Kathimerini.gr

Οι περισσότερες δίαιτες περιλαμβάνουν τρόφιμα που δεν θέλετε να φάτε, σνακ που δεν σας αρέσουν και απαγορεύουν τις λαχταριστές λιχουδιές και τα γεύματα που απολαμβάνετε. Πώς θα καταφέρετε να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή χωρίς να στερηθείτε την απόλαυση του φαγητού;

1. Φάτε ένα καλύτερο πρωινό: Προσθέστε στο πρωινό σας πρωτεΐνη, λαχανικά και φρούτα. Ένα πλούσιο πρωινό θα σας χορτάσει, θα μειώσει τις μεσημεριανές λιγούρες και θα σας ικανοποιήσει. Προτιμήστε μια ομελέτα με λαχανικά ή ένα μήλο με ξηρούς καρπούς αντί για δημητριακά ή τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη.

2. Προσοχή στα ποτά: Η πιο εύκολη αλλαγή στο καθημερινό σας διαιτολόγιο- ακόμα κι είναι η μόνη- είναι να αποφύγετε τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη. Τόσο ορισμένα αναψυκτικά όσο και τα αλκοολούχα ποτά μπορεί να σας γεμίσουν με κενές θερμίδες.

3. Προγραμματίστε τα λάθη!: Αν παίρνετε μαζί σας ένα τάπερ με μπρόκολο ή καρότα στο γραφείο για να φάτε κάτι υγιεινό σε περίπτωση που πεινάσετε, δεν είστε σε καλό δρόμο. Βρείτε νόστιμα σνακ που θα απολαύσετε και θα σας χορτάσουν, όπως ένα φρούτο ή ξηρούς καρπούς.

4. Κάντε τα λαχανικά σας πιο νόστιμα: Δεν μπορείτε να αποφύγετε τα λαχανικά αν θέλετε να τρώτε υγιεινά, για αυτό καλό είναι να μάθετε να τα μαγειρεύετε έτσι ώστε να είναι πιο νόστιμα. Είναι προτιμότερο να βάλετε λίγο βούτυρο ή μπαχαρικά παρά να μην τα φάτε καθόλου!


 

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση