ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανόρθωση: Δεύτερη καλύτερη άμυνα

Λάθη ακόμα γίνονται και περιθώριο βελτίωσης υπάρχει σημαντικό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Δευτέρα 3/11/2014 και η Ανόρθωση για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει να παίξει με την Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος». Ματς σημαντικό καθώς οι δυο ομάδες εκείνη τη στιγμή έδειχναν να παλεύουν για τον ίδιο στόχο, την είσοδο στην εξάδα.

Η «Μεγάλη Κυρία» μετά από ένα ματς όσα έρθουν κι όσα πάνε, κατάφερε να κερδίσει 3-2 και προσπέρασε την αντίπαλο της με 12 βαθμούς έναντι 11. Δεκατρείς αγωνιστικές μετά, η Ανόρθωση μπήκε τελικά στην εξάδα και από τη Νέα Σαλαμίνα απέχει 20 ολόκληρους βαθμούς.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που βελτιώθηκε από εκείνη την αγωνιστική και μετά, είναι το αμυντικό κομμάτι αφού τα νούμερα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά. Είχε δεχθεί μέχρι την 8η αγωνιστική 14 γκολ, ενώ από τότε μόλις έξι για να είναι σήμερα δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα πίσω από τον ΑΠΟΕΛ!

Όπως είπε κι ο Χόλγκερσον, η ομάδα βρήκε τα πατήματα της αμυντικά όταν υπήρξε σταθερότητα και άλλαξαν μερικά πράγματα. Εκείνο το ματς με τους «ερυθρόλευκους» ήταν το τελευταίο πριν αρχίσουν τα προβλήματα με τραυματισμούς του Σεράν Πόλο. Ο Πάους βάζει ένα αμυντικό χαφ (Μάκος ή Λαΐφης) να καλύψει τη θέση και καμουφλάρισε ένα πρόβλημα που έμοιαζε άλυτο. Αυτό του σωστού διωξίματος της μπάλας από την περιοχή όταν η ομάδα δεχόταν πίεση. Η άνοδος δε στην απόδοση του Χόλγκερσον και του Καμίνσκι, μαζί με την επιστροφή Δημητρίου από τους τραυματισμούς βοήθησε στο να φτιαχτεί μια άμυνα που μπορεί να σταθεί αρκετά καλά.

Παράδειγμα η ΑΕΛ έπαιξε με πίεση ψηλά την Ανόρθωση και στους δυο αγώνες πρωταθλήματος. Στη Λεμεσό έβαλε τέσσερα γκολ, στο «Α. Παπαδόπουλος» ένα κι αυτό από φάουλ.

Λάθη ακόμα γίνονται και περιθώριο βελτίωσης υπάρχει σημαντικό. Όμως αν δούμε το πώς ξεκίνησε και πώς είναι τώρα, μιλάμε για μια εντελώς αλλαγμένη προς το καλύτερο αμυντική λειτουργία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση

X