ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ειρένα: Οι τράπεζες να ξαναγίνουν τράπεζες

Αναγκαίες οι συνθήκες για σύσταση Εταιρειών Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων

Την ανάγκη όπως δημιουργηθούν ταχύτατα οι συνθήκες που να επιτρέπουν τη σύσταση και λειτουργία Οχημάτων ή Εταιρειών Διαχείρισης Περιουσιακών στοιχείων  στην Κύπρο, τόνισε η πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας Ειρένα Γεωργιάδου. Πρέπει να ξαναγίνουν τράπεζες, τράπεζες κι όχι εταιρείες είσπραξης οφειλών, σχολίασε χαρακτηριστικά χρησιμοποιώντας τα λόγια του πρόεδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου.

Μιλώντας κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της τράπεζας, η κ. Γεωργιάδου ανέφερε πως οι κορυφαίες επιδιώξεις για το 2015 είναι η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς.
Από την πλευρά του, ο CEO της τράπεζας Bert Pijls σχολίασε πως η ψήφιση του νόμου των εκποιήσεων και της αφερεγγυότητας είναι προς την ορθή κατεύθυνση, ωστόσο, πρόσθεσε πως χρειάζονται κι άλλα εργαλεία όπως το πλαίσιο που θα επιτρέπει την πώληση δανείων όπου κρίνεται αναπόφευκτο. Πρόκειται, ανέφερε, για μία πρακτική που εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Pijls αναφέρθηκε στην κεφαλαιακή επάρκεια που ανήλθε στο 17.9%, τον δείκτη χορηγήσεων προς καταθέσεις 49%, στους 30χιλ. νέους πελάτες και στις 119 προσλήψεις στις οποίες προχώρησε η τράπεζα. Σημείωσε πως είναι καίριο ζήτημα η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αφού το πρόβλημα δεν είναι τόσο σε σχέση με τη ρευστότητα αλλά κυρίως σε σχέση με τα κεφάλαια.

Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία για εκλογή των μελών του ΔΣ.΄Προτείνονται τέσσερα νέα μέλη για εκλογή και τέσσερα υφιστάμενα για επανεκλογή ωστόσο, οι κενές θέσεις στο Συμβούλιο είναι μόνο εφτά οπότε ένας σύμβουλος θα μείνει εκτός. Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν τη Πέμπτη.


 

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση