ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέες πρωτοβουλίες για ενίσχυση επιχειρηματικών σχέσεων Κύπρου–Ελλάδας

Συνάντηση του ΓΔ Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού με την ηγεσία του Συνδέσμου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πρόθεση και την αποφασιστικότητα τους για την ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών που θα διευρύνουν την οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, εξέφρασαν ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος και η ηγεσία του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας.

Σε συνάντηση που έγινε στην Πρεσβεία της Ελλάδας, την Τετάρτη 26 Αυγούστου, ο κ. Κόκκινος που ήρθε στην Κύπρο για το Συνέδριο Αποδήμων, ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Συνδέσμου κ.κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και Παναγιώτη Παπαφιλίππου αντίστοιχα, για τις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, με σκοπό την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Ελληνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο κ. Κόκκινος, η νέα πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης επιδιώκει την ενεργοποίηση του ελληνικού παράγοντα παγκόσμια, ώστε να προωθηθούν τα ευρύτερα συμφέροντα του Ελληνισμού. Στα πλαίσια αυτά, τόνισε, η Κύπρος και οι Κύπριοι του εξωτερικού θα αξιοποιηθούν στο έπακρον.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας, είπε ότι κεντρική στόχευση ήταν και παραμένει η στενότατη σχέση για επίτευξη κοινών στόχων σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, επισήμανε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για διεύρυνση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων Κύπρου – Ελλάδας.

Ήδη, οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως αποστολή του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας επισκεφθεί προσεχώς την Αθήνα και έχει συναντήσεις με Υπουργούς και αρμόδιους της Ελληνικής κυβέρνησης, με σκοπό την προώθηση και περαιτέρω διευκόλυνση των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι παρά την οικονομική κρίση υπάρχουν ευκαιρίες στις δύο αγορές και ειδικά σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, το εμπόριο, η τεχνολογία, η έρευνα, κλπ. Επίσης, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις δυνατότητες που έχουν οι επιχειρήσεις Κύπρου – Ελλάδας για κοινή δράση σε γειτονικές μας αγορές, όπως τα Βαλκάνια και οι Αραβικές χώρες.

Οι κ.κ. Ιωσήφ και Παπαφιλίππου χαρακτήρισαν πολύ εποικοδομητική τη συνάντηση με τον κ. Κόκκινο και ανάφεραν ότι στόχος του Συνδέσμου είναι να διατηρηθεί και να διευρυνθεί ο ενιαίος οικονομικός χώρος μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση παρευρίσκετο ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας κ. Βασίλης Σκρόνιας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση