ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέντε τρόποι για να ξυπνάς εύκολα το πρωί

Έρευνες έχουν αποδείξει ό,τι το 99% των γυναικών, απεχθάνονται τον ήχο του ξυπνητηριού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έρευνες έχουν αποδείξει ό,τι το 99% των γυναικών, απεχθάνονται τον ήχο του ξυπνητηριού καθώς τους προκαλεί άγχος και ταχυπαλμία.

Ο πρωινός «συναγερμός», θέτει τις περισσότερες γυναίκες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επειδή όπως δείχνουν οι έρευνες οι γυναίκες στην φύση τους δεν είναι πρωινοί τύποι. Λίγο η κούραση, λίγο η βαρεμάρα, λίγο η ανάγκη μας να κοιμηθούμε ακόμη «πέντε λεπτά»… λειτουργούν σαν  αόρατα σχοινιά που μας δένουν στο κρεβάτι μη αφήνοντας μας να σηκωθούμε.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν πέντε τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και τον πιο ορκισμένο ξενύχτη να ξυπνήσει νωρίτερα.

Διάβασε ένα βιβλίο
Μισή ώρα πριν κοιμηθείς πρέπει να είσαι χαλαρή και με ήρεμο μυαλό, κάτι που θα καταφέρεις μέσα από την ανάγνωση ενός βιβλίου. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας, το διάβασμα μπορεί να παρασύρει το μυαλό μας σε πιο ευχάριστα μονοπάτια, προκαλώντας μας θετικές σκέψεις αλλά και υπνηλία.

Γεμάτο στομάχι;
Αν πας για ύπνο με γεμάτο το στομάχι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σου πάρει 1 ώρα για να κοιμηθείς… όση δηλαδή χρειάζεσαι για να χωνέψεις! Το αποτέλεσμα; Θα στριφογυρνάς για ώρες στο κρεβάτι και θα ξυπνήσεις κουρασμένη και εξοντωμένη επειδή πολύ απλά ο ύπνος σου θα είναι ανήσυχος.

Φως
Με τον τρόπο αυτό θα είσαι σε εγρήγορση και με το πρώτο φως της μέρας θα σηκωθείς. Την ίδια στιγμή το περιβάλλον δεν θα είναι τόσο χαλαρωτικό- σκοτεινό, παροτρύνοντας σε να κοιμηθείς ακόμη λίγο.

Ξυπνητήρι
Το κινητό σου, το οποίο είναι το ξυπνητήρι σου φρόντισε να το τοποθετείς κάπου που να μην το φτάνεις και όχι δίπλα στο κομοδίνο σου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα το βάζει σε «snooze mode»,ούτε θα το κλείνεις. Έτσι θα ξυπνάς γρήγορα αφού θα αναγκάζεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι σου και τα ζεστά σου σεντόνια!

Πιες ένα ποτήρι νερό πριν κοιμηθείς
Ένα ποτήρι νερό θα αντικαταστήσει τα υγρά που χάνεις το βράδυ μέσω του ιδρώτα. Το νερό θα σε ενυδατώσει και δεν διψάς στην μέση της νύχτας κάνοντας σε να ξυπνάς κάθε λίγο και λιγάκι για να πιεις νερό! Έτσι θα κοιμηθείς ήρεμα και συνεχόμενα με από αποτέλεσμα να ξυπνήσεις ξεκούραστη!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση