ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στους δρόμους κατεβαίνει η αντιπολίτευση στην Τουρκία

Αντιδράσεις μετά τις συλλήψεις στην Τζουμχουριέτ

Λίγο μετά την έφοδο των δυνάμεων της καταστολής στην εφημερίδα Τζουμχουριγιέτ, η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει μια σημαντική απόφαση. 

Υπό την σκιά των τελευταίων εξελίξεων και λαμβάνοντας υπόψη του «την πορεία της Τουρκίας προς τον απολυταρχισμό», το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ανακοινώνει ότι κατεβαίνει στους δρόμους και ξεκινά εκστρατεία για να αντισταθεί στον απολυταρχισμό του Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Η σημαντική ανακοίνωση έρχεται από τον αρχηγό της τοπικής οργάνωσης του ΡΛΚ στην Κωνσταντινούπολη, Τζεμάλ Τζάνπολατ.

Ο κ. Τζάνπολατ ανακοινώνει και την έναρξη της εκστρατείας του «όχι» στο σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα για το νέο πολίτευμα και το προεδρικό σύστημα.

Ο κ. Τζάνπολατ υπενθυμίζει ότι μόλις πριν από λίγες ώρες, ένας από τους αντιπρόεδρους του κόμματος δέχθηκε ένοπλη επίθεση στο Αϊδίνη. «Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η αποσιώπηση της αντιπολίτευσης», επισημάνει ο κ. Τζάνπολατ σε υψηλούς τόνους.

Εν τω μεταξύ, στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα ήδη πολίτες έχουν βγει στους δρόμους για συμπαράσταση με την εφημερίδα Τζουμχουριγιέτ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από τα κτίρια της εφημερίδας. Στους δρόμους κατεβαίνουν και οι οργανώσεις του ΡΛΚ και του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (ΔΚΛ).

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X