ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 φυτά για να βάλεις στην κουζίνα σου

Ανεξάρτητα από τα χρώματα στην κουζίνα σας, σίγουρα το πράσινο από ενός φυτού θα προσθέσει μια έξτρα πινελιά

Newsroom K

Από όλα τα δωμάτια του σπιτιού, η κουζίνα είναι ίσως για κάποιους η αγαπημένη αφού εκεί μπορούν να αναδείξουν το γαστρονομικό τους ταλέντο, για άλλους το δωμάτιο όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο τους και για άλλους το μέρος που τους γεμίζει (και όταν λέμε γεμίζει, εννοούμε σωματικά και όχι συναισθηματικά). Σίγουρα θα έχετε δει στο Pinterest ή σε διάφορους λογαριασμούς στα social media ότι οι διάφοροι influencers έχουν κάποια όμορφα διακοσμητικά φυτά στην κουζίνα τους.

Η προσθήκη φυτών στην κουζίνα είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε ζωή στον χώρο σας. Και επιπλέον, μια ζωντανή, πολύχρωμη κουζίνα κάνει την προετοιμασία του φαγητού πιο διασκεδαστική. Αν αναρωτιέστε, όμως, τι είδους φυτά θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν στην κουζίνα σας, εξαρτάται πραγματικά από το πώς είναι η κουζίνα σας. Η κάθε κουζίνα και γενικά ο κάθε χώρος του σπιτιού του καθενός έχει διαφορετική διάταξη με παράθυρα και φυσικό φως ή μέγεθος, θερμοκρασία και πολλά άλλα που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση των φυτών σας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα πιο πάνω, επιλέξαμε φυτά που μπορούν να αντέξουν διάφορες συνθήκες καθώς και βότανα που μπορούν να πάνε στο παράθυρο ή στον πάγκο.

Αγγλικός κισσός - English ivy

Ο κισσός είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για ένα φυτό που μπορεί να ζήσει πάνω από τα ντουλάπια σας και είναι επίσης εύκολο να το φροντίσετε. Ευδοκιμεί με υγρασία, αλλά λειτουργεί ακόμη καλύτερα σε μια φωτεινή κουζίνα με αρκετό φυσικό φως.

Δεντρολίβανο

Βότανα όπως ο βασιλικός, το δεντρολίβανο και η ρίγανη είναι μια προφανής επιλογή για φυτά κουζίνας, καθώς μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε ενώ μαγειρεύετε. Είναι εύκολο να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους και επίσης νόστιμα.

Spider Plant - Χλωρόφυτο

Ακόμη ένα φυτό αρκετά ανθεκτικό και που του αρέσει το έντονο φως, αλλά επίσης τα πάει καλά και με τον χαμηλό φωτισμό. Άρα, ανεξαρτήτως από το πώς είναι η κουζίνα σας, μπορείτε να το κρεμάσετε ή να το τοποθετήσετε πάνω από τα ντουλάπια ώστε να αναδεχθούν καλύτερα τα φύλλα του και για να εξοικονομήσετε χώρο στον πάγκο σας.

Aloe Vera

Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Αντέχει σε διάφορες καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες, και η εμφάνισή του με τα παχιά και ακανθώδη φύλλα μπορεί να προσθέσει μία τροπική νότα στην κουζίνα σας. Αγαπάει τον ήλιο και το μόνο που χρειάζεται είναι καλό πότισμα όταν το χώμα στη γλάστρα είναι εντελώς στεγνό. Το να έχεις αλόη στην κουζίνα εκτός από τη διακοσμητική του ιδιότητα μπορεί να φανεί χρήσιμο και ως θεραπευτικό για εγκαύματα και κοψίματα ή απλώς ως ενυδατικό για τα χέρια μετά το πλύσιμο των πιάτων. Είναι εύκολη στην περιποίηση και αποτελεί ένα από τα καλύτερα φυτά στον καθαρισμό του αέρα, καθώς απελευθερώνει οξυγόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας.

Κάκτοι και παχύφυτα

Οι κάκτοι και τα παχύφυτα δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και επιπλέον προσφέρουν μια μινιμαλιστική αίσθηση σε κάθε χώρο. Υπάρχουν πολλά είδη από αυτά τα φυτά που μπορείτε να επιλέξετε. Οι περισσότεροι κάκτοι και τα περισσότερα παχύφυτα αγαπούν το έντονο φως, αλλά δεν αντέχουν το άμεσο ηλιακό φως, ειδικά αν αυτό είναι συνδυασμένο με τις υψηλές θερμοκρασίες. Είναι φυτά που μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό, και είναι χρήσιμο να τα κρατήσετε κάπου που είναι πιθανό να θυμηθείτε να τα ποτίζετε, όπως κοντά στον νεροχύτη. Διατηρούν την υγρασία τους και χρειάζονται μέτριο έως κανονικό πότισμα - όποτε το χώμα είναι στεγνό.

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση