ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

5 τρόποι να εξηγήσεις στο παιδί σου τη σημαντικότητα της πρώτης φοράς

Η πρώτη σεξουαλική εμπειρία είναι ίσως και η πιο σημαντική

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Δωριάνας Κυριάκου

Η πρώτη φορά αποτελεί το μεγαλύτερο milestone της ενηλικίωσης κάθε ατόμου. Οι περισσότεροι γονείς στην αρχή της εφηβείας του παιδιού (κοντά στα 13) προσπαθούν μέσω του διαδικτύου να βρουν τον ιδανικό τρόπο να εξηγήσουν την σημαντικότητα της πράξης στα παιδιά τους. Εμείς με επιστημονικά δεδομένα, θα σας βοηθήσουμε να μπείτε στα άδυτα της Ψυχολογίας, δίνοντάς σας 5 τρόπους χρήσης της προϋπάρχουσας γνώσης με απώτερο σκοπό την αποφυγή του awkwardness και την επιτυχία της συζήτησης.

1.Ηρεμία:
Το πρώτο και πιο σημαντικό, αν θα πρέπει να κρατήσεις κάτι από αυτό το άρθρο να είναι το πρώτο σημείο. Το να είσαι γονιός αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα λειτουργήματα της ανθρωπότητας. Η μεταφορά και ανταλλαγή πληροφοριών με το παιδί σου είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της ανάπτυξης της σχέσης που θα έχετε στο μέλλον. Φρόντισε λοιπόν όταν νιώσεις πως το παιδί σου είναι έτοιμο να δεχθεί την καινούρια αυτή πληροφορία να είσαι όσο πιο ήρεμος γίνεται. Ας μην ξεχνάμε την αγωνία και τον ενθουσιασμό που θα έχει το ίδιο ζώντας για πρώτη φορά το πιο μοναδικό συναίσθημα απ’ όλα, τον έρωτα. Χαμηλοί τόνοι και ήρεμο βλέμμα, αυτό είναι το κλειδί.

2. Πρακτικότητα:
Μην το υπεραναλύσεις. Αν θες φτιάξε από νωρίς μια λίστα με τα «Must Say» και εξοικονόμησε χρόνο. Πάρε απόφαση ότι ήρθε η ώρα να γίνεις συμβουλάτορας και δώσε στο παιδί σου χρόνο να κατανοήσει την πρακτικότητα της κατάστασης. Ναι, αν χρειαστεί ψάξε στο internet για επιμορφωτικά βίντεο που θα σε βοηθήσουν να εξηγήσεις όσο πιο απλά μπορείς τα «βασικά» της πράξης. Προσπάθησε να γίνεις όσο πιο λιτός μπορείς. Όχι δεν είναι άσπρο-μαύρο, μην το ξεχνάς.

3. Ειλικρίνεια:
Να είσαι ειλικρινής. Εύκολο; Κι ‘όμως οι περισσότεροι γονείς ξεχνούν ότι κάποτε ήταν κι αυτοί παιδιά. Ότι πέρασαν κι εκείνοι αυτό το στάδιο στη ζωή τους. Δείξε στο παιδί σου ότι όλα όσα νιώθει είναι εντελώς φυσιολογικά και δεν χρήζουν πανικού. Γίνε η αιτία να αναρωτηθεί αν η επιλογή που έκανε είναι σωστή και του προσφέρει όλα όσα είναι σημαντικά. Έρωτα, ανυπομονησία, σεβασμό, κατανόηση και ελπίδα.

4. Κατανόηση:
Να μην ξεχνάς ποτέ, ο έρωτας δεν κοιτάζει φύλο, χρώμα, σωματική διάπλαση, καταγωγή. Δείξε κατανόηση, έλα κοντά και άσε το παιδί σου να σου πει πως νιώθει. Δεν υπάρχει κώδικας. Το δικαίωμα στον έρωτα το έχουν όλοι ανεξαρτήτως. Αν είστε στην ίδια ομάδα με το παιδί σου τότε όλα θα κυλίσουν ομαλά, δέξου το με ανιδιοτέλεια, στάσου δίπλα του συμπαραστάτης και κατάλαβε την ανάγκη του. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να φτάσετε τη σχέση σας σε άλλο επίπεδο.

5. Αγάπη:
Ο ακρογωνιαίος λίθος της ζωής. Ο λόγος για τον οποίο υπάρχει η οικογένεια. Η αρχή του τέλους. Η αγάπη σου για το παιδί σου είναι αυτή που θα σε απαλλάξει από το awkwardness της κατάστασης και θα σε γεμίσει με αυτοπεποίθηση. Μάθε στο παιδί σου την αξία του να αγαπά και να αγαπιέται. Σε όλη αυτή την παράνοια του έρωτα πότισέ το με λογική και αγάπη και τότε θα είσαι σίγουρος ότι η πρώτη του εμπειρία θα είναι όσο μοναδική της αξίζει.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Στραφείτε στον εσωτερικό σας ψυχισμό, αναλογιστείτε αν πράγματι μια τέτοια συνθήκη (του να γίνετε μάνες) είναι ρεαλιστική, συνειδητή και ποθητή και όχι για τα κοινωνικά «πρέπει»

«Εγώ πότε θα γίνω μάνα;»

Είναι μια πραγματικότητα που ορίζει τον κοινωνικό εαυτό κάθε γυναίκας που ξεπερνά μια συγκεκριμένη ηλικία
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ