ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 01:00
 

Αποξήρανση φρούτων: Μια θαυμάσια μέθοδος συντήρησης

Η ξήρανση στον ήλιο είναι η αρχαιότερη, ευκολότερη και οικονομικότερη μέθοδος

Newsroom K

Τα αποξηραμένα φρούτα όπως και τα φρούτα στη φυσική τους κατάσταση αποτελούν θρεπτικό γεύμα και φυσικά μια υγιεινή λιχουδιά που μπορεί να σάς κόψει τη λιγούρα για γλυκό αλλά και για φαγητό.

Από τους αρχαίους χρόνους, η αφυδάτωση τροφίμων έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη συντήρηση των τροφίμων, την αποθήκευση και τη μεταφορά τους. Η παλαιότερη γνωστή πρακτική αφυδάτωσης χρονολογείται στο 12.000 π.Χ. από κατοίκους της Μέσης Ανατολής και άλλων ασιατικών περιοχών. Η Ελλάδα εξήγε αποξηραμένα σύκα, βερίκοκα και σταφίδα από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου αλλά και από προγενέστερους χρόνους.

Διακρίνονται τουλάχιστον 7 κύριες μέθοδοι αποξήρανσης των τροφίμων. Η ξήρανση στον ήλιο είναι η αρχαιότερη, ευκολότερη και οικονομικότερη μέθοδος. Άλλες μέθοδοι είναι η ξήρανση με θερμό αέρα, ο ψεκασμός του προϊόντος σε ρεύμα θερμού αέρα, η ξήρανση σε τύμπανο, η λυοφιλίωση (ή αλλιώς κρυοαφυδάτωση), η συμπύκνωση και η προσθήκη μικρομορίων-μακρομορίων.

Πηγή: Must.com.cy

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

X