ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρμιν Λάσετ: Ετοιμοι για συνομιλίες με στόχο κυβέρνηση «Τζαμάικα»

Αναλύοντας το αποτέλεσμα, ο Λάσετ εκτίμησε ότι από αυτό προκύπτει ότι «κανείς δεν έχει την εντολή να κυβερνήσει

Kathimerini.gr

Οι Χριστιανοδημοκράτες είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν συνομιλίες «ως ίσος προς ίσον» για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους Φιλελεύθερους (FDP) και τους Πράσινους, δήλωσε ο ηγέτης του CDU Αρμιν Λάσετ. «Οι ψηφοφόροι που ψήφισαν CDU ή SPD θέλουν να αναλάβουμε την ευθύνη και να κυβερνήσουμε», τόνισε.

«Θα διεξαχθούν συνομιλίες με το FDP και τους Πράσινους», δήλωσε ο Λάσετ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε τώρα σε μία φάση που προσπαθούμε να σχηματίσουμε μία σταθερή κυβέρνηση για τη Γερμανία».

Αναλύοντας το αποτέλεσμα, ο Λάσετ εκτίμησε ότι από αυτό προκύπτει ότι «κανείς δεν έχει την εντολή να κυβερνήσει», καθώς κανένα από τα δύο πρώτα κόμματα δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη ξεκάθαρη πλειοψηφία. «Ούτε κι εμείς», όπως είπε.

Η Χριστιανική Ένωση, δήλωσε ο κ. Λάσετ, είναι έτοιμη να ξεκινήσει συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους (FDP).

Νωρίτερα, ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και νικητής των εκλογών Ολαφ Σολτς, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα επιβάλλουν τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για τη συγκρότηση τριμερούς κυβερνητικού συνασπισμού και εκτίμησε: «Θα φθάσουμε πολύ γρήγορα σε αποτέλεσμα. Θα πρέπει να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, ει δυνατόν».

Στόχος του Ολαφ Σολτς είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης «που θα υποστηρίζεται», όπως είπε, «από τα κόμματα που νίκησαν στις εκλογές», εννοώντας τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους του FDP.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση