ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Το σχεδιασμό για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων ανακοίνωσε η Σκωτία

Η πρωθυπουργός, Νίκολα Στέρτζον, ανακοίνωσε τον σχεδιασμό για την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων του lockdown, σε τέσσερις φάσεις, ξεκινώντας με την πρώτη στις 28 Μαΐου

Newsroom Κ, Αθήνα

Περισσότερες εξωτερικές δραστηριότητες, όπως βόλτες και ηλιοθεραπεία σε πάρκα, ψάρεμα, γκολφ και τένις, διατηρώντας την απόσταση των δύο μέτρων, συναντήσεις με άτομα άλλων νοικοκυριών, ακόμη και μετακινήσεις μικρών αποστάσεων με τα πόδια, το ποδήλατο ή το αυτοκίνητο σε κοντινές αποστάσεις γύρω από την κοινότητά τους για λόγους αναψυχής, επαναλειτουργία των κέντρων ανακύκλωσης και κηπουρικής, σταδιακά της κατασκευαστικής βιομηχανίας, και των καταστημάτων διανομής φαγητού, θα είναι μερικές από τις πιθανές αλλαγές που θα αρχίσει να εφαρμόζει από το τέλος του μήνα, η Σκωτία, με βάση το σχέδιο για την χαλάρωση των περιορισμών που ανακοίνωσε η αποκεντρωμένη κυβέρνηση.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, ανακοίνωσε τον σχεδιασμό για την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων του lockdown, σε τέσσερις φάσεις, ξεκινώντας με την πρώτη στις 28 Μαΐου. Στην πρώτη αυτή φάση περιλαμβάνονται οι παραπάνω αλλαγές, αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα, όταν θα γίνει η επίσημη επανεξέταση της κατάστασης από την κυβέρνηση. Όπως διευκρίνισε, όσα περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση θα ξεκινήσουν σταδιακά και όχι ταυτόχρονα από την πρώτη μέρα, και σίγουρα δεν θα περιλαμβάνεται η επαναλειτουργία των καταστημάτων, των καφέ και εστιατορίων, ούτε οι επισκέψεις σε άλλα σπίτια.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι τα σχολεία στην Σκωτία θα επαναλειτουργήσουν από τις 11 Αυγούστου, εφαρμόζοντας ένα ανάμεικτο σύστημα, λίγων ωρών στο σχολείο και λίγων ωρών σχολικών εργασιών στο σπίτι. Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια, είπε, θα πρέπει να έχουν σταδιακή επιστροφή από το επόμενο εξάμηνο. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο τους επόμενους μήνες και εάν υπάρξουν διαφορετικές ενδείξεις για την πανδημία να ακυρωθούν τα μέτρα χαλάρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση