ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Στυλιανίδης: Ακόμα 5 εκ. ευρώ για καταπολέμηση του Ebola στο Κονγκό

Η συνολική χρηματοδότηση της ΕΕ για την καταπολέμηση της επιδημίας Ebola ανέρχεται σε 17 εκατομμύρια ευρώ από το 2018

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνει την ανθρωπιστική της στήριξη κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (DRC) εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ξέσπασμα του Έμπολα που έχει ποτέ καταγραφεί, με τον επιβεβαιωμένο αριθμό θυμάτων του ιού να υπερβαίνει τώρα τα 1.000 άτομα. Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα, η συνολική χρηματοδότηση της ΕΕ για την καταπολέμηση της επιδημίας Ebola ανέρχεται σε 17 εκατομμύρια ευρώ από το 2018.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και η διαχείριση κρίσεων και ο συντονιστής της ΕΕ για τον Ebola, δήλωσε σχετικά ότ η ΕΕ δεσμεύεται να συνεχίσει, όσο χρειάζεται, τη στήριξή της προς τους εταίρους και τις αρχές για την καταπολέμηση του Έμπολα στη ΛΔΚ.

«Από τότε που ξέσπασε η επιδημία το περασμένο έτος, χρηματοδοτήσαμε εμπειρογνώμονες και ιατρικό εξοπλισμό, θέσαμε στη διάθεση της χώρες τις ανθρωπιστικές μας πτήσεις μας αλλά και βοήθεια προς τις γειτονικές χώρες. Υποστηρίζουμε επίσης τον τομέα της υγείας στη χώρα και την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών για τον ιό Ebola. Η επιδημία, ωστόσο, παραμένει μια σοβαρή απειλή και πρέπει να γίνουν τα πάντα για να την περιορίσουμε. Οι ανθρωπιστικοί εργαζόμενοι πρέπει επίσης να είναι ελεύθεροι να εκτελούν την αποστολή τους χωρίς την απειλή της βίας», προειδοποιεί ο Επίτροπος.

Αύριο, Τρίτη 14 Μαΐου, η Κομισιόν και ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα καλωσορίσουν περισσότερους από 400 μαθητές για την εκδήλωση #School4All στο Bozar, των Βρυξελλών. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν την υποστήριξη της ΕΕ για την εκπαίδευση σε έκτακτη ανάγκη, με τον αρμόδιο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, και τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης Denis Mukwege. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει μια εκστρατεία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη. Η εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αποτελεί προτεραιότητα για την Κομισιόν και όπως σημειώνει ο Επίτροπος, τα τελευταία τέσσερα χρόνια περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια κορίτσια, αγόρια και δάσκαλοι σε 55 χώρες που πλήττονται από κρίσεις επωφελήθηκαν από την ανθρωπιστική βοήθεια που χρηματοδοτείται από την ΕΕ για καλύτερη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Αναστέλλονται οι μετακινήσεις από και προς την ευρύτερη περιοχή της Μαδρίτης, με εξαίρεση τις μετακινήσεις για επαγγελματικούς λόγους (φωτο: ΚΥΠΕ)

Σε μερικό lockdown η Μαδρίτη

Aναστέλλουν την πρόσβαση σε πάρκα και δημόσιους χώρους ειδικά για τις περιοχές όπου καταγράφεται μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ