ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:50
 

Επ. Στυλιανίδης: Ακόμα 5 εκ. ευρώ για καταπολέμηση του Ebola στο Κονγκό

Η συνολική χρηματοδότηση της ΕΕ για την καταπολέμηση της επιδημίας Ebola ανέρχεται σε 17 εκατομμύρια ευρώ από το 2018

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνει την ανθρωπιστική της στήριξη κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (DRC) εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ξέσπασμα του Έμπολα που έχει ποτέ καταγραφεί, με τον επιβεβαιωμένο αριθμό θυμάτων του ιού να υπερβαίνει τώρα τα 1.000 άτομα. Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα, η συνολική χρηματοδότηση της ΕΕ για την καταπολέμηση της επιδημίας Ebola ανέρχεται σε 17 εκατομμύρια ευρώ από το 2018.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και η διαχείριση κρίσεων και ο συντονιστής της ΕΕ για τον Ebola, δήλωσε σχετικά ότ η ΕΕ δεσμεύεται να συνεχίσει, όσο χρειάζεται, τη στήριξή της προς τους εταίρους και τις αρχές για την καταπολέμηση του Έμπολα στη ΛΔΚ.

«Από τότε που ξέσπασε η επιδημία το περασμένο έτος, χρηματοδοτήσαμε εμπειρογνώμονες και ιατρικό εξοπλισμό, θέσαμε στη διάθεση της χώρες τις ανθρωπιστικές μας πτήσεις μας αλλά και βοήθεια προς τις γειτονικές χώρες. Υποστηρίζουμε επίσης τον τομέα της υγείας στη χώρα και την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών για τον ιό Ebola. Η επιδημία, ωστόσο, παραμένει μια σοβαρή απειλή και πρέπει να γίνουν τα πάντα για να την περιορίσουμε. Οι ανθρωπιστικοί εργαζόμενοι πρέπει επίσης να είναι ελεύθεροι να εκτελούν την αποστολή τους χωρίς την απειλή της βίας», προειδοποιεί ο Επίτροπος.

Αύριο, Τρίτη 14 Μαΐου, η Κομισιόν και ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα καλωσορίσουν περισσότερους από 400 μαθητές για την εκδήλωση #School4All στο Bozar, των Βρυξελλών. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν την υποστήριξη της ΕΕ για την εκπαίδευση σε έκτακτη ανάγκη, με τον αρμόδιο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, και τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης Denis Mukwege. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει μια εκστρατεία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη. Η εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αποτελεί προτεραιότητα για την Κομισιόν και όπως σημειώνει ο Επίτροπος, τα τελευταία τέσσερα χρόνια περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια κορίτσια, αγόρια και δάσκαλοι σε 55 χώρες που πλήττονται από κρίσεις επωφελήθηκαν από την ανθρωπιστική βοήθεια που χρηματοδοτείται από την ΕΕ για καλύτερη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Άσπονδοι φίλοι ή περιπαίζουν μας ούλλους;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  20:16

Τα τετράμηνα οδηγούν στα φροντιστήρια

«ενω πριν τα τετραμηνα οι γονεις και οι μαθητες δεν ειχαν ξανακουσει για φροντιστηρια. »
αντζελα  |  12:44

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X