ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η πισώπλατη μαχαιριά του Τραμπ στον πρόεδρο του Αφγανιστάν

Παρατηρεί σε σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μεγάλη είναι η συζήτηση για τον Αφγανό Πρόεδρο Ασράφ Γκάνι που εγκατέλειψε το Αφγανιστάν. Ωστόσο, όπως παρατηρεί σε σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung: «Το μαχαίρι καρφώθηκε στην πλάτη του άτυχου Γκάνι από τον Ντόναλντ Τραμπ». 

«Ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, στο Κατάρ είχε καταλήξει σε μια μοιραία συμφωνία με τους Ταλιμπάν: Μέχρι τα μέσα του 2021, θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί τα αμερικανικά στρατεύματα από τη χώρα που βρίσκονταν από το 2001, πράγμα που σήμαινε την απόσυρση όλων των δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων. Χωρίς την προστασία τους, ο Γκάνι δεν θα μπορούσε ούτε να απομακρύνει τους Ταλιμπάν που προχωρούσαν πολύ γρήγορα, αλλά ούτε και να συμφωνήσει μαζί τους σε ένα διαμοιρασμό της εξουσίας. Τώρα όλα έγιναν πιο γρήγορα από όσο περίμενε κανείς».

«Ακόμη και πριν φύγει ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης από το Αφγανιστάν, η κυβέρνηση Γκάνι, η οποία ήταν πιστή στην Ουάσινγκτον, εκδιώχθηκε από την Καμπούλ. Λίγες μέρες νωρίτερα όμως ο Αφγανός Πρόεδρος είχε δηλώσει: ‘Δεν θα φύγω. Υπηρετώ τον λαό’» καταλήγει το δημοσίευμα.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση