ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ιαπωνία: Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού

Τα εγχώρια κρούσματα ξεπέρασαν τα 2.000 και το κρατικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι 78 νέα κρούσματα στην ιαπωνική πρωτεύουσα ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε πάνω από 500.

ΑΜΠΕ

Το Τόκιο ανακοίνωσε πάνω από 70 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα, ο υψηλότερος τέτοιος απολογισμός σε μία ημέρα, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις προς τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε να επιβάλει καραντίνα με έναν υπουργό να δηλώνει ότι η στρατηγική περιορισμού της επιδημίας που εφαρμόζει η Ιαπωνία έχει φθάσει στα όριά της.

Τα εγχώρια κρούσματα ξεπέρασαν τα 2.000 και το κρατικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι 78 νέα κρούσματα στην ιαπωνική πρωτεύουσα ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε πάνω από 500.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Άμπε είπε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου πως ο ίδιος και ο δεύτερος τη τάξει στην κυβέρνησή του, ο Τάρο Άσο, δεν θα βρίσκονται πλέον στις ίδιες συνεδριάσεις προκειμένου να προστατευθεί η ηγεσία της χώρας από την επιδημία, κάτι που θα παρεμπόδιζε την μάχη κατά του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσει Νισιμούρα δήλωσε ότι η Ιαπωνία δεν είναι ακόμα σε μια φάση που να απαιτεί να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οδηγώντας σε πιθανή καραντίνα, αν και η κατάσταση είναι επισφαλής.

«Μετά βίας κρατιόμαστε», δήλωσε ο Νισιμούρα σε δημοσιογράφους. «Εάν χαλαρώσουμε ακόμα και λίγο τον έλεγχο, δεν θα προκαλούσε έκπληξη να δούμε ξαφνική αύξηση (στα κρούσματα)».

Τα κρούσματα έχουν τώρα ξεπεράσει τα 770.000 σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 37.000 θανάτους, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ΗΠΑ, Ιταλία και Ισπανία ξεπερνούν αυτά στην ηπειρωτική Κίνα, από όπου ξεκίνησε ο κορωνοϊός στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Στο Τόκιο, υπάρχουν έντονες φήμες ότι σύντομα θα επιβληθεί καραντίνα, τις οποίες έχει τροφοδοτήσει ο αυξανόμενος αριθμός εγχώριων κρουσμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση