ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ισραήλ - 17χρονη παρουσίασε σοβαρό φλεγμονώδες σύνδρομο μετά από κορωνοϊό

Στο νοσοκομείο Hadassah νοσηλεύθηκαν περισσότερα από 35 παιδιά με το ίδιο σύνδρομο

ΚΥΠΕ

Από φλεγμονώδες σύνδρομο νόσησε 17χρονη, αφού προσβλήθηκε από Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Στο νοσοκομείο Hadassah του Ισραήλ νοσηλεύθηκαν μέχρι σήμερα περισσότερα από 35 παιδιά με το ίδιο σύνδρομο, μετά την ανάρρωσή τους από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν η 17χρονη Orion Raz νόσησε με Covid-19, παρουσίασε μόνο ήπια συμπτώματα. Ωστόσο, ένα μήνα μετά, η νεαρή παρουσίασε συμπτώματα σοβαρού φλεγμονώδους συνδρόμου, και ακολούθως εισήχθη στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Hadassah Mount Scopus.

Tα συμπτώματα του συνδρόμου περιλαμβάνουν οξύ πόνο στο στομάχι, πυρετό, μυϊκούς πόνους, διάρροια και εμετό

Συνολικά, στα δύο νοσοκομεία του Hadassah, Ein Kerem και Hadassah Mount Scopus έχουν νοσηλευθεί μέχρι σήμερα, πέραν των 35 παιδιών τα οποία νόσησαν από το ίδιο σύνδρομο, μετά την ανάρρωσή τους από τον Covid-19.

Μεταξύ άλλων, τα συμπτώματα του συνδρόμου περιλαμβάνουν οξύ πόνο στο στομάχι, πυρετό, μυϊκούς πόνους, διάρροια και εμετό. H καρδιακή λειτουργία μειώνεται, ενώ τα παιδιά μπορεί να υποφέρουν από πρήξιμο στους πνευμονικούς μύες.

Η επικεφαλής της Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Hadassah, Δρ. Rebecca Brooks, ανέφερε ότι «μιλάμε για ένα σύνδρομο που μπορεί να γίνει απειλητικό για τη ζωή», προσθέτοντας ωστόσο ότι «με γρήγορη διάγνωση και θεραπεία, τα παιδιά μπορούν να αναρρώσουν εντελώς».

Η Orion έχει αναρρώσει εντελώς κι έχει πάρει εξιτήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση