ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουκρανία: Η Wagner συνέλαβε Ρώσο αντισυνταγματάρχη

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι προσπάθησε να ανατινάξει άνδρες της Wagner καθώς αποσύρονταν από το Μπαχμούτ

Η Wagner υπό τον Γεβγκένι Πριγκόζιν αιχμαλώτισε έναν Ρώσο διοικητή σε ένα ακόμα περιστατικό που επιβεβαιώνει τη διαμάχη της μισθοφορικής ομάδας με το Υπουργείο Άμυνας.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντισυνταγματάρχης Ρόμαν Βενεβίτιν διοικητής της 72ης Ταξιαρχίας της Ρωσίας υποστηρίζει ότι όντας μεθυσμένος, διέταξε τα στρατεύματά του να ανοίξουν πυρ εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής της Wagner.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι προσπάθησε να ανατινάξει άνδρες του καθώς αποσύρονταν από την πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας.

 

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός ως «ο σεφ του Πούτιν» λόγω των συμβολαίων τροφοδοσίας του με το Κρεμλίνο, ισχυρίστηκε επίσης ότι οι άνδρες του είχαν ανακαλύψει εκρηκτικά, τα οποία, όπως είπε, είχαν τοποθετηθεί από αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας.

Ο Πριγκόζιν, ο οποίος διαπληκτίζεται με κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους εδώ και μήνες, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα στρατεύματά του έχουν σε μεγάλο βαθμό αποσυρθεί από την Μπαχμούτ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας κατέλαβαν τον περασμένο μήνα, αφού υπέστησαν βαριές απώλειες. Η πόλη πιστεύεται πλέον ότι ελέγχεται από τις τακτικές ρωσικές δυνάμεις.

Ορισμένοι εθνικιστές σχολιαστές που τάσσονται υπέρ του πολέμου, δήλωσαν ότι η σύλληψη ενός ανώτερου Ρώσου στρατιώτη από την Wagner πιστοποιεί την αυξανόμενη επιρροή του Πριγκόζιν στο Κρεμλίνο.

Η επιρροή του Πριγκόζιν αυξήθηκε καθώς τα στρατεύματά του κατέλαβαν σταδιακά το Μπαχμούτ τους τελευταίους μήνες, προσφέροντας στη Μόσχα την πρώτη απτή στρατιωτική νίκη από το περασμένο καλοκαίρι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πριγκόζιν δέχθηκε σπάνια δημόσια κριτική όταν δύο στενοί σύμμαχοι του ηγέτη της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ τον χαρακτήρισαν «υστερικό» που υπονομεύει την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας.

Πηγή: Guardian

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Όλες οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης έχουν ανασταλεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ
Οι έρευνες των γερμανικών αρχών, το μυστηριώδες ιστιοπλοϊκό, οι Ουκρανοί ύποπτοι και τα αναπάντητα ερωτήματα
 |  ΚΟΣΜΟΣ