ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Χερσώνα εν μέσω των προσπαθειών εκκένωσης

«Δύο αξιωματικοί της αστυνομίας τραυματίσθηκαν στην περιοχή», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο

ΠΗΓΗ: Reuters

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι η Ρωσία βομβαρδίζει περιοχές της Χερσώνας από την οποία οι κάτοικοι άρχισαν να απομακρύνονται σήμερα μετά την καταστροφή του φράγματος της Καχόβκα και ότι δύο αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν τραυματισθεί.

«Ο ρωσικός στρατός συνεχίσει να βομβαρδίζει εδάφη όπου έχουν ληφθεί μέτρα απομάκρυνσης των κατοίκων. Μία ώρα νωρίτερα, δύο αξιωματικοί της αστυνομίας τραυματίσθηκαν στην περιοχή. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται αυτή τη στιγμή», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο. Ο ίδιος προειδοποίησε για τον αυξανόμενο κίνδυνο που προέρχεται από τις νάρκες επειδή ανεβαίνει η στάθμη του νερού.

Σημειώνεται ότι, από σήμερα τα ξημερώματα, έχει σημάνει συναγερμός στις περιοχές που γειτνιάζουν με τον Δνείπερο Ποταμό, μετά την ανατίναξη του πελώριου υδροηλεκτρικού φράγματος στη Νόβα Καχόβκα, στη Χερσώνα.

Ηδη οι ρωσικές και ουκρανικές αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με πλημμύρες, με μείωση της στάθμης του πόσιμου νερού στα νότια της Κριμαίας και με δυνητικά προβλήματα για τη δεξαμενή ψύξης του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης, στη Ζαπορίζια.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση