ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πομπέο: «Σημαντικός αριθμός αποδεικτικών στοιχείων» κατά της Κίνας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προέβη σε νέες δηλώσεις επί του θέματος στην εκπομπή «This Week» στο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας ABC

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε νέες δηλώσεις με πυρά κατά της Κίνας για την προέλευση του κορωνοϊού SARS-CoV-2 προέβη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο το απόγευμα της Κυριακής, 03 Μαΐου.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σε αναφορά του επί του θέματος στην εκπομπή «This Week» στο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας ABC, δήλωσε ότι «υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός αποδεικτικών στοιχείων» ότι ο ιός προήλθε από το εργαστήριό στην κινεζική πόλη της Ουχάν, η οποία θεωρείται και το επίκεντρο της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), παρά την κριτική του για το ξέσπασμα της πανδημίας στην Κίνα, ο κ. Πομπέο δεν ανέφερε άμεσα αν ο ίδιος πιστεύει ή κατέχει στοιχεία ότι ο κορωνοϊός είχε απελευθερωθεί σκόπιμα από την κινεζική Κυβέρνηση.

Από τη πλευρά του, το Πεκίνο έχει αρνηθεί επανειλημμένα τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, ενώ χώρες όπως η Αυστραλία και η Γαλλία κάλεσαν για ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή για την εύρεση της πραγματικής προέλευσης του ιού, μετά τις κατηγορίες από τις ΗΠΑ για την μεροληπτική στάση του ΠΟΥ επί του θέματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κίνα  |  Ασία  |  ΗΠΑ  |  Υγεία  |  Coronavirus

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ένας περίπλοκος συνδυασμός εξωτερικών πιέσεων και αυξημένης πληροφόρησης απομακρύνει τους νέους ανθρώπους από την κατανάλωση ...
ΠΗΓΗ: ΒΒC
 |  ΚΟΣΜΟΣ