ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:53
 

Συνάντηση ΟΑΥ με κατασκευαστές και εισαγωγείς φαρμάκων

Θα συνεχιστεί η ανάλυση των στοιχείων τα οποία αφορούν στο ύψος του προϋπολογισμού των φαρμάκων του ΓεΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη δεύτερη συνάντηση σε σχέση με τα φάρμακα που θα περιληφθούν στο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ) και το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού για τα φάρμακα θα έχει το πρωί ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Άθως Τσινωντίδης με τους επιτόπιους κατασκευαστές φαρμάκων, τους εισαγωγείς φαρμάκων και τους εκπροσώπους των εταιρειών έρευνας και ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο κ. Τσινωντίδης είπε ότι έχουν δοθεί, από προηγουμένως, στις εταιρείες κάποια στοιχεία για να τα επεξεργαστούν και κατά τη σημερινή συνάντηση που θα γίνει στις 11.00 θα συνεχιστεί η ανάλυση αυτών των στοιχείων τα οποία αφορούν στο ύψος του προϋπολογισμού των φαρμάκων του ΓεΣΥ. Σημείωσε ότι το ποσό αυτό περιλαμβάνεται στον γενικό προϋπολογισμό του ΓεΣΥ.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ είπε ακόμη ότι ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη θα μεταβούν την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο Προεδρικό για να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Αναφορικά με τις συναντήσεις με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ο κ. Τσινωντίδης είπε ότι τη Τετάρτη ολοκληρώνεται με την επαρχία Αμμοχώστου ο κύκλος των επαφών που ξεκίνησε ο ΟΑΥ σε όλες τις πόλεις και κατά τις οποίες ο Οργανισμός ενημερώνει τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, μεταξύ άλλων, για την ένταξη των νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ και για τον τρόπο αποζημίωσης τους.

«Κατά τις συναντήσεις δίνουμε στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια τις πληροφορίες που χρειάζονται για να προγραμματίσουν και τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν μέχρι την υλοποίηση του ΓεΣΥ», σημείωσε.

Ανέφερε ότι οι επαρχιακές συναντήσεις έγιναν σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), στην οποία τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι μέλη.

Τέλος, ο κ. Τσινωντίδης είπε ότι προγραμματίζεται και συνάντηση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων.

Αναφορικά με τα θέματα που εγείρει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ο κ. Τσινωντίδης περιορίστηκε να πει ότι αναμένεται η απάντηση του ΠΙΣ στην επιστολή που απέστειλε ο ΟΑΥ και αφορούσε τις προϋποθέσεις που έθετε ο ιατρικός Σύλλογος για να ενταχθεί στο ΓεΣΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Γνωρίζοντας το παρελθόν και των δύο (και γενικά των Τούρκων σε σχέση με των δικών μας), ο Τσαβόσουγλου ...»
Ελεύθερο Πνεύμα  |  19:53

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X