ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
 

Αυξήθηκαν κατά 7% οι πωλήσεις της Jumbo το τελευταίο δεκάμηνο

Οι πωλήσεις στην αγορά της Ρουμανίας σημείωσαν αύξηση άνω του 30%.

Newsroom Κ, Αθήνα

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Η Ρουμανία και δευτερευόντως η Βουλγαρία είναι οι δύο αγορές που συνεχίζουν να δίνουν ιδιαίτερη ώθηση στην Jumbo, ενώ συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει για την ελληνική αγορά. Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η λιανεμπορική αλυσίδα για την πορεία των πωλήσεών της στο δεκάμηνο Ιουλίου 2018 - Απριλίου 2019.

Ειδικότερα, στο σύνολο οι πωλήσεις της Jumbo στο εν λόγω διάστημα ενισχύθηκαν κατά 7% σε σύγκριση με το διάστημα Ιουλίου 2017 - Απριλίου 2018, αύξηση που είναι κοντά στις αρχικές προβλέψεις της διοίκησης της εισηγμένης.

Οι πωλήσεις στην αγορά της Ρουμανίας σημείωσαν αύξηση άνω του 30% και δεν είναι τυχαίο το ότι πλέον η Jumbo λειτουργεί στη χώρα 13 καταστήματα, εκ των οποίων τα τρία ξεκίνησαν να λειτουργούν εντός της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Στη Βουλγαρία οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 9%, ενώ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 2,5%.

Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο του 2018, όταν ξεκίνησε η οικονομική χρήση για την Jumbo, έχουν ιδρυθεί τρία νέα ιδιόκτητα καταστήματα, όλα στη Ρουμανία: ένα στο Βουκουρέστι, 13.600 τ.μ. περίπου, ένα στο Μπακάου, 12.900 τ.μ. περίπου, και ένα στην Μπράιλα, που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάρτιο.

Μάλιστα, μέχρι τον Οκτώβριο ο όμιλος αναμένεται να έχει ανοίξει ένα ακόμη κατάστημα στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Μπρασόβ. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, η Jumbo πρόκειται να ανοίξει κατάστημα στην Κατερίνη.

Σήμερα το δίκτυο της Jumbo αριθμεί 78 καταστήματα, εκ των οποίων 51 στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 13 στη Ρουμανία. Ο όμιλος, μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία σε καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo σε 5 χώρες (Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και Βοσνία), ενώ διαθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Προμέρισμα

Σήμερα, εξάλλου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εισηγμένη, αποκόπτεται το προμέρισμα 0,19 ευρώ/μετοχή που θα διανεμηθεί στους μετόχους της Jumbo. Πρόκειται για προμέρισμα αυξημένο κατά 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση.

Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων προμερίσματος έχει καθορισθεί η 9η Μαΐου 2019, ενώ το προμέρισμα θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από την ερχόμενη Τρίτη 14 Μαΐου.

Κατά την προηγούμενη χρήση (2017/2018) ο όμιλος Jumbo είχε πωλήσεις 753 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,5%, ενώ τα καθαρά κέρδη του διαμορφώθηκαν σε 151 εκατ. ευρώ. Στην προηγούμενη χρήση το 65% των πωλήσεων έγινε στην Ελλάδα, το 13% στη Ρουμανία, το 12% στην Κύπρο και το 10% στη Βουλγαρία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X